Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 | 5:39

Δημητριάδος: “Η Εκκλησία δεν εγκατέλειψε το έργο της, έκανε αυτό που έπρεπε”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την βεβαιότητα ότι όλο αυτό το διάστημα της δοκιμασίας με την έξαρση του κορονοϊού, η Εκκλησία έκανε αυτό που αρμόζει στην αποστολή της, τόνισε ο μητροπολίτης Δημητριάδος.

“Περάσαμε δύσκολες στιγμές, τούτο τον καιρό, λόγω της πανδημίας στην πατρίδα μας και σ΄ όλο τον κόσμο και υψώσαμε τα χέρια, ζητώντας την προστασία του Θεού. Κάποιοι ένιωσαν ότι η Εκκλησία εγκατέλειψε το έργο Της. Κάθε άλλο. Έκανε αυτό που έπρεπε, έγινε και πάλι μια ζωντανή προσευχή, διατήρησε την ενότητα, λαού, ηγεσίας, επιστημόνων και ο καθένας έκανε αυτό που έπρεπε” τόνισε ο κ. Ιγνάτιος από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νοσοκομείου Βόλου όπου χοροστάτησε χθες βράδυ.

Πρόσθεσε ότι “Οι επιστήμονες την επιστήμη τους, η Πολιτεία την ευθύνη της και η Εκκλησία την προσευχή και πρωτίστως όλοι εκείνοι που διακονούν στα νοσοκομεία μας και εργάστηκαν με επίγνωση του κινδύνου, αλλά και υψηλό αίσθημα του καθήκοντος. Γι’ αυτό, τους ευγνωμονούμε».

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιγνάτιος είπε ότι «στην Εκκλησία όλα λειτουργούν εν Αγίω Πνεύματι…Το Άγιο Πνεύμα συγκροτεί όλη την Εκκλησία και μας καλεί να γίνουμε μέτοχοι της εκκλησιαστικής ενότητας. Είναι τόσο μεγάλη η δωρεά της ενότητας στην ζωή της Εκκλησίας, γιατί Αυτή είναι ο χώρος της επανασύνδεσης του ανθρώπου με τον Θεό”.

Υπογράμμισε τέλος ότι “το Άγιο Πνεύμα δεν λειτουργεί μαγικά, αλλά λυτρωτικά για την ψυχή και το σώμα μας. Γι’ αυτό, οι άνθρωποι, κυρίως, της Εκκλησίας, καλούμαστε, εν Αγίω Πνεύματι, να διακονήσουμε την ενότητα, συγχωρώντας, δεχόμενοι τους άλλους όπως είναι, επιδεικνύοντας αληθινή αγάπη. Η αγάπη είναι ο μέγιστος καρπός του Αγίου Πνεύματος”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ