Ελλάδα

Δημητριάδος: «Δεν θα φοβηθώ κανέναν, όταν υπερασπίζομαι τα δίκαια της Εκκλησίας»

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Στον αγώνα των ιερέων για την μισθολογική τους εξασφάλιση αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, κατά την διάρκεια χειροτονίας νέου ιερέα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θα πάψω να λέω την αλήθεια και δεν θα φοβηθώ κανένα όταν θα υπερασπίζομαι τα δίκαια της Εκκλησίας και των κληρικών μας, που ουδείς έχει το δικαίωμα να διακυβεύει».

Ο κ. Ιγνάτιος που τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Αθανασίου Παρίση, χαρακτήρισε τους ιερείς «δώρο Θεού» καθώς όπως είπε «κρατούν τους Ναούς και τα θυσιαστήριά μας ανοικτά», ενώ επεσήμανε ότι «ο παπάς του χωριού είναι αυτός που εμπνέει και ενώνει τον λαό μας. Αυτό ζει η Ελληνική επαρχία αιώνες τώρα, τα χωριά μας, από τα οποία όλοι προερχόμαστε».

Ο Μητροπολίτης κάλεσε τον νέο πρεσβύτερο να μην αρνηθεί ποτέ την αγάπη του για τον συνάνθρωπο και να εργαστεί με φρόνημα θυσιαστικό και υπακοή στο θέλημα του Θεού, ώστε να φέρει στο χωριό του τον Παράδεισο, αυτόν που έφερε και πάλι ο Χριστός στον κόσμο, με την Γέννηση.

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «δεν θα πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για όσα ανήκουν και δικαιούται η Εκκλησία», ενώ είπε ότι «χρειαζόμαστε τους ιερείς μας, μια Εκκλησία που ενώνει, που διδάσκει ελευθερία και αλληλεγγύη».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Δημητριάδος: «Οι καιροί είναι κρίσιμοι για την πατρίδα και την Εκκλησία μας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ρεθύμνης: «Η Εκκλησία στην Ελλάδα είναι υπό διωγμό!»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ενημέρωσε την επιτροπή της Εκκλησίας ο Κ. Γαβρόγλου

Ανδρέας Λουδάρος

Δημητριάδος: «Κανείς δεν μπορεί να μας τρομοκρατήσει»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Δημητριάδος: «Ο ελληνικός πολιτισμός και η ορθόδοξη πίστη, δεν φοβήθηκαν τη συνάντηση με τους άλλους»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Σκληρή στάση από το Πατριαρχείο με 3 βροντερά «ΟΧΙ» στις προτάσεις της Κυβέρνησης

Ανδρέας Λουδάρος