Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 12:05

Δημητριάδος: «Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να λειτουργούμε και να κοινωνούμε»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τις ισορροπίες μεταξύ του ποιμνίου του, μακριά από φανατισμούς και διχασμούς κράτησε για άλλη μια φορά ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Ο κ. Ιγνάτιος μιλώντας στο εκκλησίασμα κατά την εορτή της αναστήλωσης των εικόνων, επαίνεσε τον λαό για την σημερινή του παρουσία, παρά το γενικότερο κλίμα, που τείνει να διαμορφωθεί, ενώ δικαιολόγησε απόλυτα όσους επέλεξαν να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Ως Ποιμένας και Επίσκοπος δεν έχω εξουσία, όμως, δεν αδιαφορώ. Οφείλουμε να σκεπτόμαστε, να προλαμβάνουμε, να προφυλασσόμαστε. Καλώ όλους να μην παρεξηγήσουμε εκείνους τους αδελφούς, που θέλουν να λάβουν περισσότερα μέτρα προστασίας. Προσωπικά, δεν θα παρεξηγήσω κανέναν που δεν θα ασπαστεί το χέρι μου αυτή την περίοδο. Θα δεχτώ εκείνον που, στο πλαίσιο της προστασίας του, κρατά μία απόσταση από τις ιερές Εικόνες τούτη την περίοδο. Αρκεί και η απλή υπόκλιση, το σχήμα, όπως ονομάζεται στην Εκκλησιαστική γλώσσα. Αν κάποιος έτσι θέλει να προσκυνήσει, ευλογημένος να είναι. Όποιος τον κατακρίνει, θα πάρει την αμαρτία”.

Επεσήμανε πως πρεπει να μείνουμε μακρυά από διχαστικές τάσεις και συμπεριφορές. “Επ’ ουδενί πρέπει να υπάρξει διχασμός στις οικογένειες, επειδή κάποιο μέλος επιθυμεί να επιτελεί κανονικά τα θρησκευτικά του καθήκοντα. Είναι προτιμότερο να υποχωρήσει και να υπακούσει στην οικογένεια, να παραμείνει στο σπίτι, παρά να γίνει αιτία διασπάσεως. Ένα πράγμα δεν θα δεχτούμε: να σταματήσουμε να λειτουργούμε και να κοινωνούμε. Γνωρίζουμε από την ιστορία ότι, ποτέ Κληρικός δεν ασθένησε, επειδή κατέλυσε την Θεία Κοινωνία, ούτε και πιστός, επειδή κοινώνησε. Εδώ κυριαρχεί η πίστη και το θαύμα. Όποιος δεν πιστεύει, είναι δικό του θέμα. Θα υπακούσουμε σε όποια εντολή δεχτούμε, εκτός από αυτήν. Την Θεία Λειτουργία δεν θα μας την στερήσει κανείς και όσοι πιστοί προσέλθετε. Περνάμε μια δοκιμασία, για να δούμε πόσο αδύναμοι είμαστε, τελικά, οι άνθρωποι και πώς πρέπει να δοξολογούμε τον Θεό, γι’ αυτό το διαρκές και διαχρονικό θαύμα, να κοινωνούμε και να μην αρρωσταίνουμε. Αυτό είναι θαύμα ζωής.

Ο κ. Ιγνάτιος που ιερούργησε στον μητροπολιτικός ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, τόνισε ότι «η Εκκλησία μας σήμερα εορτάζει την μεγάλη νίκη της Ορθοδοξίας, δηλ. της αλήθειας, αφού, μέσα από μια μακροχρόνια διαπάλη, η πίστη νίκησε τον ορθολογισμό, η αλήθεια το ψεύδος, αντιμετωπίστηκε η προκατάληψη και λύθηκαν προβλήματα, που προέκυψαν από μια αντίληψη που ουσιαστικά αφαιρούσε την παρουσία του Ιησού Χριστού από την ζωή μας.

Κατέληξε λέγοντας πως “Ορθοδοξία δεν είναι να εορτάζουμε, απλώς, με δόξα και τιμή, αλλά να μπορούμε να διατηρούμε γνήσια και αυθεντική την Ορθόδοξη πίστη, την ζούμε με απλότητα και να είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε τον ονειδισμό του Χριστού στην εποχή της αρνήσεως και της απιστίας.…».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ