Στο μετόχι της Ιεράς Μονής Κορακιών, στο γραφικό εκκλησάκι στο Ακρωτήρι Χανίων, εορτάσθηκε την παραμονή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας, η Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού της δεσποτικής εορτής, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, συμπροσευχούμενων του Πρωτ. Νικολάου Πατσουράκη, του Πρεσβ. Βασιλείου Κιάσσου, της Γεροντίσσης της Μονής Αγαθαγγέλης Μοναχής μετά της αδελφότητος και πλήθους ευσεβών προσκυνητών.

Στο κήρυγμα του ο Πρωτοσύγκελλος ανέφερε μεταξύ άλλων , ότι με την Μεταμόρφωση έρχεται ο Κύριος να μας πεί ότι μετά τον Σταυρό και τον Θάνατο, υπάρχει Ανάσταση, υπάρχει το φως, υπάρχει η χαρά, υπάρχει η αιωνιότητα. Και μας παρηγορεί η Μεταμόρφωση Του, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον προσωπικό μας αγώνα, μας δίνει χάρη να μεταμορφώσουμε την δική μας την καρδιά και να φύγουμε από την παραμόρφωση και από κάθετι που αλλοιώνει τον άνθρωπο παραδίδιντας τον στην κόλαση του, στην μοναξιά του, στα αδιέξοδα του.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info