Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:06

Δακρυσμένος Δεκαπενταύγουστος στο Μάτι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με δάκρυα στα μάτια αλλά και με την ελπίδα βαθιά στις καρδιές τους πως ο τόπος τους θα μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια τους, οι κάτοικοι στο Μάτι τίμησαν την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον ομώνυμο ενοριακό ναό που βρίσκεται στο κέντρο της καταστροφής.

Ο μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος που βρέθηκε κοντά στους κατοίκους από την πρώτη στιγμή, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο ναό της Παναγίας, δίνοντας κουράγιο στους πιστούς στους οποίους είπε πως «Το Μάτι δεν σβήστηκε από τον χάρτη. Πληγώθηκε αλλά θα γιατρευτεί».

Ήδη η Μητρόπολη Κηφισίας ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με επιχειρηματικούς ομίλους, προχωρά στην ανακατασκευή είκοσι κατοικιών στις οποίες ζούσαν οικογένειες χαμηλού εισοδήματος ώστε να μπορέσουν να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι προσπάθειες ανοικοδόμησης του Λύρειου Ιδρύματος ενώ ήδη έχει βρεθεί τόπος προκειμένου τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό να συνεχίσουν την ζωή τους μέχρι να ετοιμαστεί ξανά το σπίτι τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μητρόπολη Κηφισίας έχει ήδη καταβάλει ποσόν άνω των 25.000 ευρώ σε πυροπαθείς για να καλύψουν τις πρώτες τους ανάγκες ενώ από την πρώτη στιγμή έχει κινητοποιηθεί ένας τεράστιος εθελοντικός μηχανισμός, ο οποίος υπό τις οδηγίες του μητροπολίτη Κυρίλλου στηρίζει όχι μόνο τις οικογένειες των θυμάτων αλλά και αυτές των ασθενών που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία εντός της μητροπολιτικής περιφέρειας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ