Ελλάδα

Δίπλα στα θύματα της τραγωδίας ο Μητροπολίτης – Μεσίστιες οι σημαίες σε όλους τους ναούς

του Ανδρέα Λουδάρου

Για βιβλική καταστροφή κάνει λόγο ο μητροπολίτης της περιοχής που επλήγη περισσότερο από τη φωτιά, το Μάτι, με τους δεκάδες νεκρούς. Ο μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος ο οποίος, επικεφαλής κλιμακίου, βρέθηκε στην πληγείσα περιοχή προκειμένου να ενημερωθεί για το εύρος των καταστροφών τόσο στις κατοικίες των πολιτών όσο και στις εκκλησιαστικές δομές που υπάρχουν στην περιοχή, δήλωσε συγκλονισμένος.

Ο μητροπολίτης και οι κληρικοί της μητροπόλεως Κηφισίας μετέφεραν νερό και είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες, ενώ ήδη ο μηχανισμός της μητροπόλεως έχει ενεργοποιηθεί προκειμένου να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες των κατοίκων.

Μεσίστιες σημαίες

Με εντολή του μητροπολίτη Κηφισίας σε όλους τους ναούς και τα κτίρια της μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού η οποία εκτείνεται από την Μεταμόρφωση μέχρι και τον Ωρωπό, από σήμερα οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους, ενώ την ερχόμενη Κυριακή σε όλους τους ναούς της μητροπόλεως θα ψαλλούν επιμνημόσυνες δεήσεις για τα θύματα της πυρκαγιάς.

Ο ίδιος ο μητροπολίτης Κύριλλος θα τελέσει την ερχόμενη Κυριακή Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μάτι, στην καρδιά της καταστροφής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τους αδικοχαμένους κατοίκους της περιοχής.

Τεράστια η καταστροφή στο Λύρειο ίδρυμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις υποδομές οι οποίες καταστράφηκαν από τη φονική πυρκαγιά είναι τόσο το Λύρειο ορφανοτροφείο όσο και το γηροκομείο τα οποία λειτουργούσαν στις εγκαταστάσεις της Μονής Αγίας τριάδας στο Μάτι. Τόσο τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ορφανοτροφείο όσο και ηλικιωμένοι του γηροκομείου είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ωστόσο οι καταστροφές που έχουν υποστεί υποδομές των ιδρυμάτων είναι τεράστιες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Eπιστημονική Hμερίδα με θέμα: «Ορθοδοξία και Πολυπολιτισμικότητα»

Κηφισίας: «Αυτό που μας ενώνει με τους Αγίους είναι η πίστη προς τον Θεό»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Κηφισίας: «Πίσω από τις ιδεολογίες και τα πολιτικά συστήματα πολεμιέται ο Χριστός»

Αναστάσιος Βόπης

Πολωνικό ίδρυμα στηρίζει τους πυρόπληκτους στο Μάτι μεσω της Ι.Μ. Κηφισίας

Γραφείο Ρεπορτάζ

Η ανάμνηση ευρέσεως των λειψάνων του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη

Σπύρος Παπαγεωργίου

150.000 σε πυροπαθείς διένειμε σήμερα η Ι. Σύνοδος σε Μάτι και Κινέττα

Ανδρέας Λουδάρος