Αυτή την Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, που ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Χρήστος Σκλήφας) συμπληρώνει ακριβώς δέκα χρόνια στην Πάτρα από τότε που εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και χειροτονήθηκε νέος αρχιερέας στην ιστορική και Αποστολική Μητρόπολη των Πατρών, θα τελεστεί το πρωί πανηγυρική Θεία λειτουργία στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου.

Θα χοροστατήσει ο κ. Χρυσόστομος ενώ παρών θα είναι και ο βοηθός του Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος Στελλάτος και πλήθος ιερέων μιας και μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας θα ακολουθήσει ιερατική σύναξη όπου ο κ. Χρυσόστομος θα αναφερθεί στα δέκα έτη της ποιμαντορίας του αλλά και στους μελλοντικούς στόχους της συνεργασίας του με τους αρχιμανδρίτες και ιερείς της επικράτειας της Μητροπόλεως των Πατρών.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2005 είχε λάβει χώρα η τελετή στον Μητροπολιτικό ναό των Αθηνών παρουσία του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστόδουλου και πλήθους κόσμου που φώναξαν το «Άξιος» ενώ η ενθρόνιση του κ. Χρυσόστομου που έλκει την καταγωγή του από την Λουκά Τριπόλεως και είχε διατελέσει Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, είχε γίνει στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών λίγο αργότερα, στις 2 Απριλίου του 2005 εν μέσω χαρμόσυνου, πανηγυρικού κλίματος και παρουσία κι άλλων αρχιερέων όπως ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Ο κ. Αμβρόσιος να θυμίσουμε πως είχε αναλάβει χρέη τοποτηρητή στην Μητρόπολη Πατρών για το λίγο χρονικό διάστημα που κύλησε από τη στιγμή που είχε παραιτηθεί λόγω γήρατος ο μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Πατρών Νικόδημος Βαλληνδράς έως την εκλογή και τοποθέτηση του κ. Χρυσοστόμου.

Σε πρόσφατη αναλυτική συνέντευξη του στην εφημερίδα Εκκλησιολόγος, ο κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «τὰ συναισθήματά μου εἶναι κάθε ἡμέρα τὰ ἴδια μὲ ἐκεῖνα ποὺ ἐβίωσα κατὰ τὴν ἡμέρα τῆς χειροτονίας μου στὸν Μητροπολιτικὸ Ναὸ Ἀθηνῶν ἀπὸ τὰ χέρια τοῦ ἀοιδίμου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος κυροῦ Χριστοδούλου. Αἰσθάνομαι δέος, ἱερὸ συγκλονισμὸ καὶ ἔντονο τὸ αἴσθημα τῆς εὐθύνης ἔναντι Θεοῦ καὶ ἀνθρώπων, ἀφοῦ ὁ Ἐπίσκοπος ἱστάμενος εἰς τόπον καὶ τύπον Χριστοῦ καὶ ἀκολουθῶν τὰ βήματα τοῦ Θείου Λυτρωτοῦ, καθ’ ἡμέραν, αἵρει τὸν Σταυρὸ τῆς μαρτυρικῆς Ἱερωσύνης, προκειμένου μέσα ἀπὸ αὐτὴ τὴν σταυροαναστάσιμη πορεία του καὶ ὁ Θεὸς νὰ δοξάζεται καὶ οἱ ἄνθρωποι τοὺς ὁποίους τοῦ ἐνεπιστεύθη ὁ Θεὸς, νὰ ὁδηγοῦνται στὴ θέωση».

Επιπλέον, την Καθαρά Δευτέρα 23/2/2015 στις 6 το απόγευμα, στον ισόγειο ναό εντός της Χριστιανικής Εστίας Πατρών στην οδό Μιαούλη θα ψαλεί η Ακολουθία του Μεγάλου Απόδειπνου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

ΠΗΓΗ: thebest.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: