Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αγίου Απ. Παύλου λειτούργησε την Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, σύμφωνα με το πρόγραμμα των «ΙΑ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2017».

Στον λόγο του προς τους ευσεβείς πιστούς, πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή υπενθυμίζοντας ότι οι άνθρωποι, που πιστεύουν στον Θεό, πρέπει να επιζητούν να βρίσκονται μαζί Του και να πράττουν αυτά που Εκείνος θέλει, ώστε να κατακτήσουν την Βασιλεία και την Δικαιοσύνη Του. Οι άνθρωποι όμως αγωνιούν να αποκτήσουν όλο και περισσότερα υλικά αγαθά προκειμένου να κάνουν την ζωή τους πιο εύκολη, μετατρέποντας τους εαυτούς τους σε δούλους της ύλης, αγνοώντας επιδεικτικά ότι ο Θεός παρέχει στον άνθρωπο όλα τα αγαθά, τα οποία είναι απαραίτητα για την σωστή διαβίωση του.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του ζητώντας από τους πιστούς να ζουν ανθρώπινα περιορισμένοι στις πραγματικές καθημερινές τους ανάγκες και έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, με μεγάλη επιτυχία, το Δ΄ Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής, στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας Απ. Παύλου με τον τίτλο «ΙΑ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2017». Στην υπέροχη αυτή Εκκλησιαστική μουσική βραδιά, που κατ’ έτος πλέον ευφραίνει «ώτα και καρδίας» έλαβαν μέρος ο Βυζαντινός Χορός Ι. Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΪΕΡΟΜΑΡΤΥΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Ο ΤΡΙΠΟΛΙΤΗΣ» υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Βασιλείου Γεωργαρά, η Βυζαντινή Χορωδία Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Ευβοίας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ» υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Γεωργίου Γερογιάννη και η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη, Πρωτοψάλτου του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου.

Μετά το πέρας της Εκδηλώσεως ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος απένειμε τιμητικές πλακέτες στους φιλοξενούμενους χοράρχες και στις χορωδίες τους, για την συμμετοχή τους στο Δ’ Φεστιβάλ Χορωδιών και μαζί με τις θερμές ευχαριστίες του και τα συγχαρητήριά του για την άριστη απόδοσή των εκκλησιαστικών ύμνων, προσκάλεσε τους πιστούς να συμμετάσχουν και στις υπολειπόμενες εκδηλώσεις των «ΙΑ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2017», αποδίδοντας την δέουσα τιμή στον Απόστολό μας Άγιο Παύλο.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: