Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 | 7:41

Γ. Μπουτάρης: Δεν ανακατεύομαστε με τη λειτουργία τεμένους στη Θεσσαλονίκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στο θέμα της λειτουργίας τεμένους στην Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας σε σπουδαστές δημοσιογραφίας. Ο κ. Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα αφορά προτίστως την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι δεν είναι στο δικό του χέρι.

“Εάν έρθει η μουσουλμανική κοινότητα και μας πει ότι έχουν οικόπεδο και θέλουν να χτίσουν τζαμί εκεί, θα ρωτήσουν την πολεοδομία. Εάν έχουν και τις απαραίτητες άδειες να το κάνουν, δεν έχουμε πρόβλημα”, δήλωσε ο κ. Μπουτάρης και τόνισε ότι: “Εμείς δεν ανακατευόμαστε εδώ καθόλου, ούτε δίνουμε λεφτά ούτε μπορούμε να αρνηθούμε, αν έχουν εγκεκριμένη άδεια από το κράτος”.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μετά την άδεια του κράτους, το λόγο έχει η εκκλησία η οποία θα πρέπει να συμφωνήσει: “Η εκκλησία. αν είναι σοβαρή θα πει κάντε το”.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε σπουδαστές δημοσιογραφίας του ΙΕΚ Δέλτα, απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις, όσον αφορά στην μουσουλμανική θρησκεία, δήλωσε: “Η μουσουλμανική θρησκεία είναι μια εξέλιξη της χριστιανικής, που απευθύνεται σε άλλου τύπου κόσμο. Παράλληλα είναι θρησκεία αγάπης και ειρήνης, σας προτείνω να διαβάσετε για αυτήν.”

Aκόμη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε πως η Τουρκία αποτελεί “ένα κράτος που έχει επεκτατικές βλέψεις και τάσεις”, ενώ τόνισε πως το ίδιο κάνει και με το Αιγαίο και τη Θράκη.

“Είναι αδηφάγοι και εξαρτάται από εμάς το να τους κόψουμε τον βήχα”, είπε ο κ. Μπουτάρης.

ΠΗΓΗ: thestival.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ