Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 | 23:52

Γ. Βαρουφάκης: «Η εκκλησία στην Ελλάδα δεν φορολογείται όπως θα έπρεπε»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Για την ακίνητη περιουσία της εκκλησίας και τη φορολόγησή της μίλησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Charlie Hebdo.

Το δεύτερο τεύχος του Charlie Hebdo, μετά την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε από ένοπλους ισλαμιστές στις αρχές Ιανουαρίου, φιλοξενεί συνέντευξη του Ελληνα υπουργού Οικονομικών ο οποίος αναφέρεται στα οικονομικά της εκκλησίας κι εξηγεί γιατί η Ευρώπη δεν πρέπει να «σκοτώσει» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα σχετικά αποσπάσματα της συνέντευξης του κ. Βαρουφάκη στο γαλλικό περιοδικό, όπως τα δημοσιεύει η εφημερίδα Le Figaro, ο Υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία διαθέτει τεράστια ακίνητη περιουσία και δεν φορολογείται όπως θα έπρεπε.

«Η ορθόδοξη εκκλησία θα μπορούσε να συνεισφέρει στην εξισορρόπηση του δημοσιονομικού χρέους. Το πρόβλημα είναι ότι η μεγάλη περιουσία που διαθέτει δεν της προσφέρει ένα υψηλό εισόδημα για να μπορέσει να φορολογηθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Ακόμη, ο κ. Βαρουφάκης, στη συνέντευξή του, χαρακτηρίζει λάθος τη συνταγή της λιτότητας γιατί, όπως λέει, οι Ευρωπαίοι, κάθε φορά που τα μέτρα λιτότητας αποτυγχάνουν, συνταγογραφούν καινούργια.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος που επέλεξε το Charlie Hebdo για τη συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μέλλον της Ευρώπης», γράφει το περιοδικό ως τίτλο στη συνέντευξη του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, κάνοντας, έτσι, εμφανή την υποστήριξή του στη νέα κυβέρνηση της χώρας μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ