Δύο μεγάλα καταλογογραφικά έργα που συνέγραψε ο Γρηγόριος Στάθης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα παρουσιαστούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για δύο έργα που εκδόθηκαν πρόσφατα από το Ίδρυμα Βυζαντινής Μουσικολογίας. Τα έργα αυτά είναι:

-ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ~ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, τόμος Δ΄ [Μονὴ Ἰβήρων] (σελ. 1040), Ἀθήνα (Ὀκτώβριος) 2015.
-ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΕΞΗΓΗΣΕΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΕΑΝ ΜΕΘΟΔΟΝ ΣΗΜΕΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, τόμος Α΄Τὰ Προλεγόμενα (σελ. 480), καὶ τόμος Β΄ Ὁ Κατάλογος (σελ. 496), Ἀθήνα (Ὀκτώβριος) 2016.

Η παρουσίαση των έργων αυτών θα γίνει την Τρίτη 9 Μαϊου, στις 19:00, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι διδάκτορες Βυζαντινής Μουσικολογίας κ. Βασίλειος Βασιλείου και κ. Αντώνης Κωνσταντινίδης καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας- καταλογογράφος κ. Γρηγόριος Στάθης. Την παρουσίαση των ομιλητών έχει αναλάβει η διδάκτωρ Βυζαντινής Μουσικολογίας κ. Ευαγγελία Σπυράκου.

Στην εκδήλωση θα ψάλει ο χορός ψαλτών “Οι Φιλαθωνίται” με διδάσκαλο και χοράρχη τον κ. Δημήτριο Μανούση, υποψήφιο διδάκτωρα και πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Παναγίας Λαοδηγήτριας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Γρηγόριο Στάθη μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: