Με σκοπό να κάνει γνωστά τα προσκυνήματα της Βόρειας Ελλάδας και ειδικά της Θεσαλονίκης στους πιστούς της περιφέρειάς του, ο μητροπολίτης Γερμανίας και Κεντρικής Ευρώπης του Πατριαρχείου Αντιοχείας βρίσκεται αυτές τις μέρες στη συμπρωτεύουσα.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού εξοικείωσης που πραγματοποιεί ο κ. Ισαάκ, συνοδευόμενος από ιερείς που προέρχονται από διάφορες γερμανικές πόλεις, είχε νωρίτερα το μεσημέρι συνάντηση με δημοσιογράφους και φορείς της πόλης για την προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο της Αγιορείτικης Παράδοσης, στο κέντρο της πόλης. Ο μητροπολίτης Ισαάκ εξέφρασε την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη, στην οποία έζησε ως φοιτητής, ενώ υπογράμμισε τη σημασία και τον πλούτο των προσκυνημάτων που διαθέτει.

Επιθυμία του είναι, σε συνεργασία με την κ. Φωτεινή Τάζογλου, ιδιοκτήτρια του τουριστικού γραφείου TITA TRAVEL, να προσελκύσουν ομάδες προσκυνητών από την Ευρώπη στη Βόρεια Ελλάδα, διοργανώνοντας προσκυνηματικές εκδρομές από τις ενορίες.

Από την ομιλία του κ. Ισαάκ που κατάγεται από τη Συρία δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αναφορές στους δύο απαχθέντες μητροπολίτες και ειδικά στον μητροπολίτη Χαλεπίου, ο οποίος συνδέεται στενά με τη Θεσσαλονίκη καθώς διετέλεσε για δεκαπέντε χρόνια διάκονος στον ναό της Του Θεού Σοφίας. Ο μητροπολίτης Ισαάκ παρακάλεσε “να μην τους ξεχνάτε στις προσευχές σας, ο Θεός να τους ξαναφέρει γρήγορα κοντά μας”.

Τέλος, ο κ. Ισαάκ ευχήθηκε τόσο για το προσφυγικό όσο και για την οικονομική κρίση της Ελλάδας “ο Θεός να μικραίνει τον χρόνο και να τελειώσει αυτός ο Γολγοθάς”.

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: