Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 | 1:18

Γιόρτασε την 15ετή Πατριαρχία του με εκλογές Επισκόπων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Σε νέες εκλογές Επίσκόπων και μια μετάταξη προχώρησε σήμερα η Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ημέρα κατά την οποία τιμήθηκε η δεκαπενταετής επέτειος από της αναρρήσεως στόν Θρόνο του Αποστόλου Μάρκου του Πατριάρχη Αέξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.Θεοδώρου.

Αρχικά ο Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισσσος εξελέγη Μητροπολίτης Ναυκράτιδος, διατηρώντος την θέση του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας.

Επίσης νέος μητροπολίτης Άκκρας εξελέγη με 25 ψήφους ο αρχιμανδρίτης Πέτρος Παργινός διδάσκων Σχολής SAHETI, στο Γιοχάνεσμπουργκ Νοτίου Αφρικής.

Νέος Επίσκοπος Κισούμου εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Μάρκος Θεοδόσης, θέση που έμεινε κενή μετά την εκδημία του μακαριστού Επισκόπου Αθανασίου.

Νέος Επίσκοπος Ταμιάθεως ο αρχιμανδρίτης Γερμανός Γαλάνης, που εχει διακονήσει στην μητρόπολη Ιερισσού.

Ακολούθως, η Ιερά Μητρόπολη Μαδαγασκάρης, μετὰ την ίδρυση της Ιεράς Επισκοπής Τολιάρας καὶ Νοτίου Μαδαγασκάρης, μετονομάσθηκε σε «Ιερά Μητρόπολη Ανταναναρίβο και Βορείου Μαδαγασκάρης», ενώ επανεσυστήθηκε για ποιμαντικούς λόγους η Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπα, με τον Επίσκοπο Αρούσας κ. Αγαθόνικο να αναλαμβάνει καθήκοντα τοποτηρητού. Επίσης, ιδρύθηκε μία νέα εκκλησιαστική Επαρχία του Θρόνου, υπό τον τίτλο Ἱερά Επισκοπή Έλντορετ στο κράτος της Κένυας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ