Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 | 16:52

Γιόρτασε ξανά μετά από χρόνια η μονή της Αγίας Θέκλας στη Μααλούλα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Μετά από μεγάλο διάστημα εχθροπραξιών και πολεμικών επιδρομών, το μαρτυρικό μοναστήρι της Αγίας Θέκλας στην Μααλούλα της Συρίας, γιόρτασε ξανά χθες την μνήμη Της.

Το ορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας στη Μααλούλα, ανήκει στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια στη Συρία, αφού ιδρύθηκε κατά τον 4ο αιώνα. Είναι χτίσμα του 18ου αιώνα και φιλοξενεί περί τις 25 μοναχές, οι οποίες διευθύνουν εντός της μονής οικοτροφείο, σχολείο κι εργαστήριο εργόχειρων, όπου ζουν, διδάσκονται κι εκπαιδεύονται ορφανά κορίτσια. Στο νότιο μέρος του μοναστηριού βρίσκεται ο ναός που είναι αφιερωμένος στην Αγία Θέκλα.

Πριν από 3 χρόνια, οι τζιχαντιστές είχαν απαγάγει 13 μοναχές και 3 ορφανές κοπέλες από την αδελφότητα τις οποίες αργότερα απελευθέρωσαν, ενώ προχώρησαν στην πυρπόληση του ιστορικού ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Αγίας Θέκλας προκαλώντας ανεπανόρθωτες καταστροφές.

Σήμερα, 3 χρόνια μετά, όλοι θυμούνται εκείνη την περίοδο ως μια δοκιμασία, σαν ένα Σταυρό που τους δυνάμωσε πνευματικά καθώς ο Σταυρός του Κυρίου παραμένει το πιο ισχυρό όπλο στη ζωή των χριστιανών, παρά την ασθενέστερη θέση λόγω των καταστάσεων που βιώνουν πάνω στη γη. Έτσι ο τρόπος να κοιτάξουμε τον Σταυρό σήμερα από θέση ισχύος και όχι από θέση αδυναμίας, είναι στην πραγματικότητα μια δύναμη που μετέτρεψε την κατάρα σε ευλογία και το θάνατο σε ζωή.

Η μνήμη της Αγίας Ισαποστόλου Θέκλας έφερε συνεορταστές τους Επισκόπους Νταράγιας κ. Μωυσή και Σεϊδανάγιας κ. Λουκά να συμμετέχουν στην πρώτη πανήγυρη μετά την απελευθέρωση της μονής. Μετά την Θ. Λειτουργία επισκέφθηκαν γειτονιές της περιοχής που επλήγησαν από τις επιδρομές των ισλαμιστών.

Ευχήθηκαν η Αγία Θέκλα να μεσιτεύει ώστε να υπάρξει ειρήνη στην πατρίδα και όλοι οι εκτοπισμένοι να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ