Σάββατο 18 Μαΐου 2024 | 4:22

Γιόρτασαν την αγιοκατάταξη του οσίου Παϊσίου στην Κέρκυρα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με αγρυπνία που τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα εορτάστηκε χθες το βράδυ η αγιοκατάταξη του οσίου πατρός Παϊσίου του Αγιορείτου.

Στην αγρυπνία εψάλησαν από τους σπουδαστές της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της μητρόπολης Κερκύρας Ο άγιος Αρσένιος, υπό τη διέθυνση του χοράρχη κ. Μακρόπουλου, και ύμνοι από την ακολουθία του γέροντος του αγίου Παϊσίου Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου.

Μιλώντας προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο οποίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, τόνισε τον σύνδεσμο που οι δύο άγιοι έχουν με την Κέρκυρα.

Ο μεν άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης ακολούθησε τον λαό των Φαράσων της Καππαδοκίας στην ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923 και εκοιμήθη στην Κέρκυρα, όπου οι Φαρασιώτες κατέφυγαν, ενώ ο άγιος Παϊσιος έκανε την ανακομιδή των λειψάνων του αγίου Αρσενίου από τον τάφο που μέχρι σήμερα βρίσκεται στο δημοτικό κοιμητήριο στην Γαρίτσα της Κέρκυρας.

Ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ακόμη ότι και οι δύο άγιοι είχαν ζωντανή στην καρδιά τους την πίστη και την αγάπη στον Χριστό, έζησαν με μία απλότητα μοναδική για τα δεδομένα του κόσμου και της ζωής μας και αξιώθηκαν να διακονήσουν τον Χριστό με πόνο και αγάπη για τον άνθρωπο.

Μία τέτοια διακονία και ζωή αποτελούν πρότυπα για όλους εμάς, σε μία εποχή όπου εψύγη η αγάπη για το Θεό και οι άνθρωποι ζούμε υλιστικά, αποφεύγοντας την άσκηση και την αφιέρωση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ