Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 | 4:51

Για τρίτη χρονιά ο Επίσκοπος Θεσπιών στην ακριτική Λήμνο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | NEWSDESK Στην ακριτική Λήμνο βρέθηκε σήμερα ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την κανονική άδεια και ευλογία του οικείου ποιμενάρχη, Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, τέλεσε την ετήσια ιερά πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος στο Κοντοπούλι της Λήμνου, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια.

Στο κήρυγμα του ο κ. Συμεών τόνισε ότι «ο Άγιος Παντελεήμων διαχέει διαχρονικά το έλεος του Θεού μέσα στην ζωή των ανθρώπων και ιδίως των αδυνάτων, των ασθενών, των πονεμένων», ενώ σε άλλο σημείο του λόγου του ανέφερε: «Οικτίρμων και Ελεήμων ο Κύριος, οικτίρμονες και ελεήμονες και οι Άγιοι Του, άρα οικτίρμονες και ελεήμονες καλούμαστε να είμαστε και οι χριστιανοί, αν θέλουμε να είμαστε στα αλήθεια χριστιανοί και όχι χριστιανοί της βιτρίνας και της εικόνας».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Συμεών δεν έκρυψε την συγκίνησή του που για τρίτη συνεχή χρονιά βρίσκεται σε αυτήν την πανήγυρη καί μάλιστα πριν από τρία χρόνια ως πρεσβύτερος είχε τελέσει, τη εντολή του επιχωρίου ιεράρχου, τον αγιασμό των θυρανοιξίων του νεόδμητου Ναού.

Επίσης, ο κ. Συμεών αναφέρθηκε με πολύ ζεστά λόγια για το πρόσωπο του κ. Παντελή Μπούμπουρα και της οικογενείας του, ο οποίος είναι κτίτωρ του Nαού και συνάμα μεγάλος ευεργέτης και χορηγός και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς οι νέες δομές νεολαίας, μουσικής παιδείας και πολιτισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στα Κάτω Πατήσια, θα στεγαστούν σε πλήρως ανακαινισμένο σύγχρονο κτίριο, την χρηματοδότηση του οποίου και την υλοποίηση του έργου ανέλαβε ανιδιοτελώς ο κ. Μπούμπουρας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος κ. Συμεών υπέβαλε τα υιικά του προσκυνήματα και έλαβε την ευχή του πολιού και πολυσεβάστου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ