Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 | 14:13

Για τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής ρώτησε τον Υπ. Εξωτερικών ο Νικήτας Κακλαμάνης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Ερώτηση στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά σχετικά με τις πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει για την υποστήριξη των χριστιανικών κοινοτήτων στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής κατέθεσε στη Βουλή ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, αφού σκιαγράφησε την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Χριστιανοί που ζουν στη Συρία αλλά και γενικότερα στις χώρες της Μέσης Ανατολής, ρώτησε τον Υπουργό Εξωτερικών τι προτίθεται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να τους βοηθήσει.

«Σε αυτό το περιβάλλον, η Ελλάδα χρειάζεται να εκφράζει έμπρακτα τη διαχρονική της υποστήριξη στους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και να αναλάβει πρωτοβουλίες με στόχο την προστασία τους και το σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε, ακόμη, λόγο για τις επιθέσεις, τις διώξεις, τις απαγωγές και τους εκφοβισμούς που υφίστανται οι χριστιανικοί πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής καθώς και για τις βαρβαρότητες σε βάρος εκκλησιών, ιερών τόπων κι άλλων μνημείων της χριστιανικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε περιοχές των Πατριαρχείων της Αντιοχείας, των Ιεροσολύμων και της Αλεξάνδρειας με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν σημαντικά πολιτιστικά και ιερά μνημεία.

Δεν παρέλειψε να μιλήσει για την απαγωγή των πάνω από διακοσίων Ασσύριων Χριστιανών αλλά και για την έλλειψη νέων στοιχείων σχετικά με την απαγωγή πριν από δύο χρόνια των δύο ορθόδοξων μητροπολιτών στη Συρία, των Μητροπολιτών Χαλεπίου της Ελληνορθοδόξου και της Συρορθόδοξου Εκκλησίας της Αντιοχείας κυρίων Παύλου και Ιωάννη Ιμπραχίμ, οι οποίοι παραμένουν αγνοούμενοι.

Μάλιστα, απηύθυνε ερώτηση στον κ. Κοτζιά σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί με στόχο την ανεύρεση των απαχθέντων μητροπολιτών.

Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, τα ζητήματα που σχετίζονται με τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής είναι λεπτά κι ευαίσθητα για τον ελληνισμό.

Γι’ αυτό, ο βουλευτής κάλεσε το Υπουργείο Εξωτερικών και την ελληνική Κυβέρνηση «σε αγαστή συνεργασία με τα Πατριαρχεία Αντιοχείας, Ιεροσολύμων και Αλεξάνδρειας, να αναλάβει πρωτοβουλίες προάσπισης των συμφερόντων των χριστιανών που ζουν στη Μέση Ανατολή και να θέσει τα παραπάνω ζητήματα στην κορυφή της ατζέντας στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε Διεθνείς Οργανισμούς και στα διεθνή fora στα οποία συμμετέχει η Ελλάδα με εκπροσώπους της».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ