Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 | 2:15

Για τη δωρεά οργάνων μίλησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας στην έναρξη του 35ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γαστρεντερολογίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Με την παρουσία των συνέδρων αλλά και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ 8 Οκτωβρίου, η τελετή έναρξης του 35ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γαστρεντερολογίας στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Κεντρικός ομιλητής στην τελετή ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος πραγματοποίησε εισήγηση με θέμα: «Η δωρεά οργάνων και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης – Θεολογική θεώρηση».

Ο κ. Χρυσόστομος αν και ανέφερε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση της Εκκλησίας για το θέμα, υποστήριξε ότι η δωρεά οργάνων δεν γίνεται από ασέβεια προς τον Θεό, ούτε πάλι το υπό αφαίρεση όργανο κρίνεται περιττό ή επιβλαβές για την ηθική συγκρότηση του ανθρώπου. Αντίθετα, αναγνωρίζεται η πολυτιμότητα και η μοναδικότητά του.

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να κατασκευάσει όργανα και να υποκαταστήσει τη φύση, γι’ αυτό αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τα υπό του Θεού δοσμένα, ωθούμενος από φίλτρο αγάπης προς τον συνάνθρωπο, τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Μητροπολίτης υποστήριξε ότι η μεταμόσχευση δεν θεωρείται ακρωτηριασμός που ηθικά απαγορεύεται, αλλά αποτελεί πράξη αγάπης που αγγίζει την αυτοθυσία.

Στο Συνέδριο, το οποίο θα περατώσει τις εργασίες του την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, θα αναπτυχθούν εισηγήσεις και θα ανταλλαγούν απόψεις πάνω στην επιστήμη της Γαστρεντερολογίας από Έλληνες και ξένους επιστήμονες.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον καρκίνο του παχέως εντέρου, την πρόληψή του, αλλά και να τύχει ενημέρωσης πάνω σε διάφορα γαστρεντερολογικά θέματα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Άγγ. Χρονάς, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μ. Οικονομάκου, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ