Το πρώτο του προσκύνημα ως Επίσκοπος στις πανίερες αυλές της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πραγματοποίησε την Κυριακή 17η Ιανουαρίου 2016 ο Σεβ. νέος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Τον Σεβ. κ. Γεράσιμο συνόδευαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο Παν. Αρχιμ. Μεθόδιος Βερνιδάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και ο Παν. Αρχιμ. Μύρων Κτιστάκης, Ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος το πρωΐ της Κυριακής, με την ευλογία της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ενώ ο Παναγιώτατος παρίστατο συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, κατά την ιδιαίτερη ακρόαση στο Πατριαρχικό Γραφείο, παρουσίασε στον Πατριάρχη το νέο μέλος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Σεβ. Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο, ο οποίος εξέφρασε την αφοσίωση και τον σεβασμό του προς τον Παναγιώτατο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ζήτησε την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου ενόψει της ενθρονίσεώς του, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 23η Ιανουαρίου 2016 στην έδρα της Επαρχίας του, τη Νεάπολη του νομού Λασιθίου.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: