Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 | 6:53

Για πρώτη φορά τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στα ελληνικά!

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Κεμέροβο,  πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία στην ελληνική γλώσσα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Πριν από την ρωσική επανάσταση, υπήρχε παράδοση για την πραγματοποίηση θείας λειτουργίας στα ελληνικά την ημέρα εορτασμού των Οικουμενικών διδασκάλων – Βασιλείου του Μεγάλου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσόστομου. Σήμερα αυτή η παράδοση έχει αρχίσει σταδιακά να αναβιώνει σε σεμινάρια και θεολογικές ακαδημίες.

Η τέλεση της θείας λατρείας κατέστη δυνατή χάρη στο γεγονός ότι το ακαδημαϊκό έτος στη «Σχολή των Ψαλμωδών» της πόλης του Κεμέροβο, στο πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη μελέτη της ελληνικής γλώσσας.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε από τον πρύτανη του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου, Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Γκουρκίνο, και τον ιερέα Γεβγκένι Πετρόφ, ο οποίος απευθυνόμενος στο ακροατήριο αναφέρθηκε στο έργο των Τριών Ιεραρχών.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο πρωθυπουργός Αλεξέι Γκούρκιν τόνισε «Το γεγονός ότι ο ρωσικός λαός, ένας από τους λίγους, διατηρεί και παραμένει πιστός στην παράδοση της Ορθοδοξίας”.

Ο π. Αλέξιος εξέφρασε την ελπίδα ότι η τέλεση της θείας Λειτουργίας στα ελληνικά θα δημιουργήσει μια καλή παράδοση και θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ακόμα μεγαλύτερου αριθμού ορθόδοξων πιστών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ