Στα πλαίσια του εορτασμού της Ναυτικής Εβδομάδας 2015, στην πόλη της Καλαμάτας, συμμετείχε για πρώτη φορά και η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας, κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου Καλαμάτας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως στις εκδηλώσεις, Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Καλαμάτας πραγματοποίησε ομιλία την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Προκυμαία της Καλαμάτας, με θέμα: “Άγιος Νικόλαος, ο προστάτης των Ναυτικών”.

Την ομιλία παρακολούθησε πολυπληθές ακροατήριο και χαιρετίστηκε από τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παν. Νίκα και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Χάρη Βγενή.

Ο π. Φίλιππος στην εισήγησή του, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για τη σκέψη να εντάξουν στους εορτασμούς την τιμητική αυτή εκδήλωση προς τιμήν του Αγίου Νικολάου, συνεχάρη το Δήμο και τη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου και αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου και στην Ελληνορθόδοξη παράδοση που έχει συνδέσει τον Άγιο Νικόλαο με τη θάλασσα και τους ναυτικούς μας.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: