Μήνυμα στους ακρίτες της χώρας να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους και έκκληση στην Πολιτεία “να τους προσφέρει τα αυτονόητα, δηλαδή καλύτερες υπηρεσίες υγείας και συγκοινωνίας”, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος από την Σαμοθράκη.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, μιλώντας στους κατοίκους του νησιού, τους παρότρυνε να παραμείνουν στα άκρα της πατρίδας, γιατί η πατρίδα είναι, όπως είπε θέλοντας να δώσει έμφαση, “από όλα τα αγαθά το αγαθότερο, από όλα τα όμορφα το ομορφότερο”.

“Πολλά χρόνια ήθελα να βρεθώ στο πιο ακραίο βορειοανατολικό σύνορο της χώρας μας και με τη χάρη του Θεού σήμερα βρίσκομαι εδώ κοντά σας”, είπε ο Αρχιεπίσκοπος, καθώς είναι η πρώτη φορά που Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας επισκέπτεται τη Σαμοθράκη.

Από το στρατόπεδο “Χατζηγιώργη” το οποίο επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε, απευθυνόμενος στους στρατιώτες μας και τους αξιωματικούς του 41ου Συντάγματος, ότι “τα ιδανικά της πατρίδας, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας είναι αυτά που ολοι οι Έλληνες πρέπει να τα προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού”.
 Νωρίτερα χθες ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του μετέβησαν στο απόκρημνο Παρεκκλήσι της Παναγίας της Κρημνιώτισσας στο βουνό Σάος.

Ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται από την Παρασκευή στη Σαμοθράκη όπου κατέπλευσε με σκάφος του λιμενικού. Κατά την προσέγγισή του στο λιμάνι της Καμαριώτισσας τον προϋπάντησαν και τον συνόδευσαν αλιευτικά σκάφη Σαμοθρακιτών ψαράδων. Ο κ. Ιερώνυμος, αφού έγινε δεκτός από πλήθος κατοίκων που τον υποδέχθηκαν στο λιμάνι, αμέσως μετά επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Χώρας όπου προσκύνησε τις τίμιες κάρες και τα ιερά λείψανα των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων της Σαμοθράκης.

Στη Χώρα τον υποδέχθηκαν κάτοικοι και τα παιδιά των σχολείων που του τραγούδησαν ύμνους και τραγούδια για το καλωσόρισμα.
Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Σαμοθράκης στην Παλαιόπολη και το Στασίδι του Αποστόλου Παύλου και ξεναγήθηκε στα μνημεία του νησιού.

Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε το υπό κατασκευήν Ελαιουργείο του νησιού που απότελεί μία πρότυπη μονάδα παραγωγής και τυποποίησης προϊόντων λαδιού και βιολογικού λιπάσματος και το χωριό Προφήτης Ηλίας.

Toν Μακαριώτατο συνοδεύουν στη Σαμοθράκη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: