Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, τελέστηκε το απόγευμα ο πανηγυρικός Εσπερινός σε έναν από τους μεγαλύτερους και ιστορικότερους ναούς των Αθηνών,  αυτόν του Αγίου Παντελεήμονα επί της οδού Αχαρνών.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Μητροπολίτης Γαβριήλ τιμά με την παρουσία του τους εορτασμούς του μεγάλου ναού των Αθηνών καθώς έχει ισχυρούς πνευματικούς δεσμούς με τον προϊστάμενο της ενορίας, ο οποίος είναι ο πνευματικός του καθοδηγητής.

Ο κ. Γαβριήλ, στην ομιλία του, παρότρυνε τους πιστούς να πάρουν θάρρος από τον εορτάζοντα Άγιο Παντελεήμονα και να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν αγγόγυστα τις όποιες δυσκολίες της καθημερινότητας.

Ο προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Γαβριήλ που για ακόμη μια φορά συμμετείχε στην πανήγυρη του ναού και του ευχήθηκε καλή και ευλογημένη πορεία στο δύσκολο έργο του.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: