Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 20:56

Έλληνας βουλευτής μίλησε για την γενοκτονία των Αρμενίων στο σουηδικό Κοινοβούλιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

“Οι βουλευτές ως ζώσα και εξελισσόμενη συνείδηση των λαών, οφείλουν νομοθετούντες και ελέγχοντες να προστατεύσουν και να αναδείξουν ακριβώς την ιστορική μνήμη μην υπακούοντες σε κελεύσματα που προτάσσουν τις οποίες πολιτικές συγκυρίες της στιγμής”. Με αυτά τα λόγια κάλεσε τα μέλη του Κοινοβουλίου της Σουηδίας, ο Έλληνας βουλευτής και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), Βουλευτής κ. Γιάννης Αμανατίδης σε ειδική εκδηλωση που πραγματοποιήθηκε για την Γενοκτονία των Αρμενιών.

«…Θεματοφύλακες της ιστορικής μνήμης είναι η ζώσα παράδοση των λαών, η επιστήμη της ιστορίας, η εκπαιδευτική γνώση που παρέχει το κάθε κράτος προς την νεολαία και άλλοι φορείς και χώροι μελέτης” τονισε ο κ. Αμανατίδης.

Συμπλήρωσε δε, πως “Η ιστορική μνήμη είναι η μήτρα των λαών, μέσα στην οποία κυοφορείται η διδαχή και η αυτογνωσία των νέων γενεών. Ο κοινοβουλευτισμός όμως κατέχει το μεγάλο μερίδιο στην προσπάθεια συντήρησης και ανάδειξης της ιστορικής μνήμης των λαών μας. Οι βουλευτές ως ζώσα και εξελισσόμενη συνείδηση των λαών, οφείλουν νομοθετούντες και ελέγχοντες να προστατεύσουν και να αναδείξουν ακριβώς την ιστορική μνήμη μην υπακούοντες σε κελεύσματα που προτάσσουν τις οποίες πολιτικές συγκυρίες της στιγμής. Τις Θερμοπύλες της ιστορικής μνήμης των λαών, πρέπει να τις φυλάξουμε εμείς, αγαπητοί συνάδελφοι , «…ποτέ από το χρέος μη κινούντες…» όπως λέει ο μεγάλος μας ποιητής Κώστας Καβάφης…».

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας , βρέθηκε στη Στοκχόλμη συνοδευόμενος απο τους συμβούλους της Δ.Σ.Ο. κ. Κώστα Μυγδάλη και Valery Alekseev, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του σουηδικού Κοινοβουλίου.

Κατά την παραμονή του στην σουηδική πρωτεύουσα, ο κ. Αμανατίδης είχε συνάντηση με την Γ΄ Αντιπρόεδρο του Σουηδικού Κοινοβουλίου κ. Esabelle Dingizian, με τον Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπα, καθώς και με τα μέλη του Κοινοβουλίου της Σουηδίας κ.κ. Robert Halef και Sotiris Delis.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ