Με έντονο πολιτιστικό συναίσθημα συνεχίστηκε για 5η ημέρα η «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο», ένας θεσμός που επανέρχεται στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας, με πρωτοβουλία του φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ».

Το Σαββάτο 6/6 δόθηκε μια μαγευτική συναυλία στην παραλία του Βόλου από την περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καμμένος και πλύθος κόσμου, που έδειξε την ένθερμη υποστήριξη στο εγχείρημα της αναβίωσης της Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο.

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, με «πλοηγό» την πλέρια κατάρτισή της και στη διεύθυνση τον Αρχιμουσικό Πλωτάρχη (Ε) κ. Γεώργιο Τσιλιμπάρη, ανέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις μουσικές της επιλογές. Κατόρθωσε να πραγματοποιήσει ένα νοητό ταξίδι σε υπέροχα μουσικά μελωδικά μονοπάτια αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις.

Η συναυλία αποτέλεσε ένα μοναδικό γεγονός με τον ήχο να φλερτάρει μεταξύ της παλιάς, κλασσικής, διαχρονικής και την νέας ελληνικής μουσικής, που βέβαια προσέλκυσε κάθε είδους φιλόμουσο θεατή. Οι μελωδίες αποτέλεσαν ευφραντικό παράγοντα για τους παρευρισκόμενους.

Στο τέλος της συναυλίας τον λόγο έλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, τόνισε ότι: «μέσω της αποψινής βραδιάς γέμισαν οι καρδιές του κόσμου ελπίδα. Τα τραγούδια που μας είπατε διασώζουν αυτό που είναι η Ελλάδα μας, μια Ελλάδα που όντως ποτέ δεν πεθαίνει».

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καμμένος, ο οποίος δήλωσε ότι «η χώρα μας έχει το πιο ένδοξο πολεμικό ναυτικό, την πρώτη εμπορική ναυτιλία σε όλο τον κόσμο και τους καλύτερους ναυτικούς στις θάλασσες. Έτσι δεν θα μπορούσε να μην έχει και την καλύτερη μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. Μέσω των τραγουδιών, απέδειξαν ότι αυτός ο λαός δεν παραδίδεται ποτέ, δεν γονατίζει ποτέ. Είναι όρθιος ενωμένος και συνεργάζεται πάντα με αξιοπρέπεια».

Σήμερα Κυριακή 7/6 τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τον «Άγνωστο Ναύτη» και τους ναυτικούς μας, που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα, εν ώρα καθήκοντος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος παραβρέθηκε στην απονομή βραβείων για παιδιά δημοτικού της Ελληνικής Μαθητικής Εταιρείας στην οποία διένειμε τα βραβεία στους αριστεύσαντες μαθητές.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: