ΒΟΛΟΣ Ι ΖΑΧΟΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ Με τη συμμετοχή ατόμων κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε χθες ο Στ’ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψαλτικής Τέχνης που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», σε συνεργασία με την μητρόπολη Δημητριάδος, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσιάτικα Βόλου.

Συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες, παιδιά, νέοι αλλά και μεσήλικες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου, οι οποίοι ήρθαν στον Βόλο μαζί με τους δασκάλους τους, προκειμένου να δείξουν τις ικανότητες και την πρόοδό τους στη βυζαντινή μουσική.

Την κριτική επιτροπή απάρτιζαν οι: Κυριαζής (Ζάχος) 
Νικολέρης, Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας
, Ιωάννης Λιάκος, πρωτοψάλτης του μητροπολιτικού ναού αγίου Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης
, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, επίκουρος καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών
, αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Οικονόμου.

Στο τέλος του διαγωνισμού και πριν την απονομή των βραβείων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου κ. Ευστάθιος Γραμμένος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για τον κόπο τους. 
Στη συνέχεια ο κ. Χατζηχρόνογλου, αφού συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες, τους έδωσε μερικές συμβουλές για την μελέτη και την περεταίρω πρόοδό τους.


Τέλος, ο επιχώριος μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, αφού συνεχάρη και αυτός με τη σειρά του όλους τους συμμετέχοντες, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους εργάστηκαν για την οργάνωση και την πραγματοποίηση ενός τέτοιου διαγωνισμού που «μόνο ο Βόλος μπορούσε να διοργανώσει», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ακόμη, ο μητροπολίτης Δημητριάδος μίλησε για την εμπειρία του από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο σχετικά με τις Βυζαντινές Χορωδίες που έψαλλαν στις ακολουθίες οι οποίες τελούνταν καθημερινά, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε στο ακροατήριο η αναφορά του στη γνωριμία του με τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μ.τ.Χ.Ε. Λεωνίδα Αστέρη.

Ο διαγωνισμός έκλεισε με την απονομή των βραβείων και των επαίνων στους διακριθέντες οι οποίοι, μαζί με την ευχή του κ. Ιγνατίου, ελάμβαναν και μια Καινή Διαθήκη καθώς και ένα DVD ως ενθύμιο της συμμετοχής τους.

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.