Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων χοροστάτησε και ιερούργησε στους ιερούς ναούς Αγίας Παρασκευής Κρήνης, Αγίας Παρασκευής Μενεμένης, Αγίου Παντελεήμονος Βότση Καλαμαριάς στα ονομαστήριά του μετά του μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Κατά την ομιλία του επί τη ιερά μνήμη της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονα τόνισε πως “η ύπαρξη των Αγίων είναι μια ζωντανή απόδειξη ότι το Ευαγγέλιο μπορεί να εφαρμοστεί. Οι άνθρωποι όταν γίνονται Άγιοι, μετέχουν στην Αγιότητα του Θεού με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Έτσι γίνονται αντίτυπα Χριστού και παρουσία Χριστού που παρατείνεται μέσα στον κόσμο. Είναι τα πρόσωπα που πίστεψαν απόλυτα στην αγάπη και την δικαιοσύνη του Θεού “ο οποίος τους πάντας θέλει σωθείναι”.

“Άρα οι Άγιοι”, συνέχισε ο κ. Παντελεήμων, “δεν είναι τα πρόσωπα που είχαν απλά αρετές ή που με άσκηση πέτυχαν να κυριαρχήσουν στον εαυτό τους και τις αδυναμίες τους, αλλά που φρόντισαν η ζωή τους, που ξεκινά με τη βάπτισή τους στο όνομα της Αγίας Τριάδος, να έχει ουσιαστική σχέση με τον Χριστό”.

Ο μητροπολίτης Βρυούλων είπε ακόμη ότι “οι Άγιοι αφού πέρασαν την περίοδο της άσκησης έφτασαν στην μετάνοια, την καθαρότητα και την ταπείνωση. Δεν ξέχασαν ποτέ τα λόγια του Αποστόλου Παύλου “Ζη εν εμοί Χριστός”. Είχαν στη ζωή τους οι Άγιοι νουν Χριστού, σκέψεις Χριστού, αισθήματα Χριστού, πόθους Χριστού, θέληση Χριστού, σπλάχνα Χριστού. Έτσι αγίασαν το όνομα Του και ποθούσαν να έλθει η βασιλεία Του σε όλη την Δημιουργία. Να γίνεται το θέλημα Του όπως τον ουρανό έτσι και στη γη”.

Tagged: