Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 | 21:56

Βρυούλων Παντελεήμων: Νέα ευκαιρία για την κατάκτηση του ουρανού ο καινούριος χρόνος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την ευκαιρία για καινούριους αγώνες που προσφέρει σε κάθε άνθρωπο ο νέος χρόνος υπογράμμισε στην ομιλία του σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων από τον ναό των Τριών Ιεραρχών στη Θεσσαλονίκη όπου ιερούργησε, εορτάζοντας την επέτειο της χειροτονίας του σε επίσκοπο.

“Κάθε αρχή νέου χρόνου για τον κάθε άνθρωπο είναι μια νέα παράταση ζωής σε αυτόν τον κόσμο και μια νέα ευκαιρία για πνευματικούς αγώνες για την κατάκτηση του ουρανού”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παντελεήμων.

Με αφορμή την πρώτη του έτους, ο μητροπολίτης Παντελεήμων, κάνοντας λόγο για τον χρόνο που κυλά, επισήμανε ότι “ο άνθρωπος δεν είναι ούτε δεμένος ούτε στάσιμος σ’ αυτόν τον κόσμο αλλά διερχόμενος.
Και ο διερχόμενος άνθρωπος έχει και ελευθερία κινήσεων και δυνατότητες επιλογής. Ο διερχόμενος, έχει προορισμό και τέλος προς το οποίο κατευθύνεται πορευόμενος”.

Ακόμη, σχολιάζοντας τις ευχές που δίνουν την εορταστική περίοδο οι άνθρωποι, είπε ότι “οι ευχές που ανταλλάσσουμε τις μέρες αυτές, μικροί και μεγάλοι, με επικρατέστερη τα Χρόνια Πολλά, φανερώνουν πως ο κάθε άνθρωπος θέλει να ζήσει. Φθάνει να ζήσει ειρηνικά και να έχει υγεία και στο σώμα και στην ψυχη του”.

Τέλος, ο μητροπολίτης Βρυούλων ευχήθηκε σε όλους “τα χρόνια μας να είναι Θεοφιλή και θεάρεστα, κάτω από την προστασία και τη σκέπη του Θεού, κοντά στον Θεο και μαζί με Αυτόν”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ