Την προοπτική της αιωνιότητας απέναντι στο πρόσκαιρο της επίγειας ζωής υπογράμμισε στην ομιλία του κατά την πρωτοχρονιάτικη θεία λειτουργία ο μητροπολίτης Βρυούλων, Παντελεήμων, στον ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

“Καθώς κάθε χρόνο εορτάζουμε αυτή την εναλλαγή του ενός έτους από το άλλο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, παρά τις καιρικές και άλλες μεταβολές, μόνο η πραγματικότητα της αιωνιότητας χαρίζει ελπίδα για το αύριο. Μόνο η αιωνιότητα ξεπερνά τα σημεία των καιρών και χαρίζει ελπίδα και παρηγοριά στον άνθρωπο”, είπε συγκεκριμένα ο κ. Παντελεήμων.

Ο μητροπολίτης Βρυούλων έκανε, ακόμη, λόγο για την ευγνωμοσύνη που οφείλουν οι άνθρωποι προς τον Θεό, αναφέροντας ότι “εμείς, ως πιστοί στον Θεό άνθρωποι, είναι ανάγκη να συνεχίζει ο καθένας το χρέος του στον χώρο της επιρροής του, να ευγνωμονεί τον δομήτορα παντός αγαθού Κύριο, για όσα από την αγάπη Του απολαμβάνουμε και να κάνουμε αυτό που αναφέρεται στην Αποκάλυψη “Κρατήσατε σταθερά αυτό που έχετε ωσότου έλθω”.

Τέλος, βαθύτατα συγκινημένος, ο κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τον Θεό και την Κυρία Θεοτόκο, καθώς την ημέρα αυτή συμπληρώθηκαν πενήντα χρόνια από την εις αρχιερέα εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: