Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 | 23:46

Βρυούλων: “Δεν είμαστε μόνο σώμα που έχει ανάγκη καθημερινής μέριμνας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Όλα έγιναν μέσα στη σιωπή. Πριν έρθει ο άγγελος, είχε γίνει η Ανάσταση. Ο άγγελος απλά την πιστοποίησε. Μετά τον σεισμό, δεν μετακινήθηκε ο λίθος από τη θύρα του Μνημείου για να βγει ο Αναστημένος Χριστός,αλλά για να μπορέσουν να μπουν στο Μνημείο οι Μυροφόρες.

“Εσφραγισμένου του μνήματος” εξήλθε ο Αναστημένος Κύριος, όπως ακριβώς γεννήθηκε από τη Θεοτόκο. Όπως τότε ούτε οι Άγγελοι κατάλαβαν πως γεννήθηκε, έτσι και τώρα, δεν κατάλαβαν πως αναστήθηκε οι στρατιώτες που Τον φύλαγαν. Έντεκα μαρτυρίες υπάρχουν που βεβαιώνουν την Ανάσταση, από διαφορετικά πρόσωπα, σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους. Είκοσι και πλέον αιώνες και δεν αμφισβητήθηκε η Ανάστασή Του, παρά τις προσπάθειες να καταρρεύσει το οικοδόμημα της Εκκλησίας.

Μετά την Ανάστασή Του, παρουσιάζεται ο Κύριος με ένα σώμα υλικό μεν, αλλά άκτιστο. Σώμα που περνά σαν αέρας από πόρτες κλειστές, που όμως ο Θωμάς μπορεί να το ψηλαφίσει. Σώμα που μας προειδοποιεί γι’ αυτό που μας περιμένει μετά τον θάνατό μας, έτοιμο για τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας.

Γιατί όμως αναστήθηκε; Για να καταργήσει τον θάνατο. Για να σώσει τις ανθρώπινες ψυχές από τις ενοχές της αμαρτίας και να ξαναγυρίσει ο άνθρωπος λυτρωμένος πια στην πρώτη του κατάσταση, τον Παράδεισο, στον τόπο, όπου η Αγκαλιά Του Θεού θα είναι πάντα ανοιχτή για τον κάθε άνθρωπο που αμάρτησε αλλά μετανόησε. Γι’ αυτές τις ψυχές, μετά την Ανάστασή Του κατέβηκε ο Αναστημένος Χριστός στον Άδη, για να κηρύξει το Ευαγγέλιο της Σωτηρίας και να πάρει λάφυρα της Νίκης Του κατά του θανάτου, όσες ψυχές κρατούσε ο Άδης αιχμάλωτες στο βασίλειό του.

Χρέος όλων μας λοιπόν, αυτή την αθάνατη ψυχή να την φυλάγουμε καθαρή, ώστε μετά την Ανάσταση των νεκρών, στη Δευτέρα Παρουσία Του Κυρίου, να ξαναενωθεί η ψυχή μας με το Αναστημένο και δοξασμένο πλέον σώμα της.

Αδέρφια μου. Μην ξεχνάμε ποτέ, πως δεν είμαστε μόνο σώμα που έχει ανάγκη καθημερινής μέριμνας και φροντίδας, σώμα που έχει ημερομηνία λήξης, αλλά και αθάνατη ψυχή, ψυχή “που δεν χορταίνει όταν χορταίνει η κοιλιά”. Τα γεγονότα που ζούμε σήμερα με την Πανδημία μιλάνε δυστυχώς μόνο για το σώμα και όλοι μας σχεδόν αγνοούμε την αθάνατη ψυχή, αλλά και τον Θεό, που μόνο Αυτός μπορεί να δώσει στην ψυχή αυτό που βαθύτερα αναζητά. Ανάγκη για μετάνοια όσοι πιστεύουμε σε Αυτόν. “Αν θέλετε εισακούσητέ Μου”, μας λέγει ο ίδιος ο Κύριος καθαρά. Η Εκκλησία δεν είναι σώμα Αγίων, αλλά σώμα αγωνιζόμενων ανθρώπων, που ελπίζουν.

Αδελφοί, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ