Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 20:30

Βρυξέλλες: Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η έκθεση φωτογραφίας της ΔΣΟ για το Άγιον Όρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτριου Παπαδημούλη και του Ευρωβουλευτή κ. Λευτέρη Χριστοφόρου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης με θέμα: «Άθως. Το Άγιον Όρος», στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έως τις 20 Οκτωβρίου. Την Έκθεση διοργάνωσε η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), με την ευκαιρία του έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και Ελλάδας στην Ρωσία αλλά και της χιλιόχρονης παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος (1016-2016).

Στα εγκαίνια της Έκθεσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτριος Παπαδημούλης, ο Ευρωβουλευτής κ. Λευτέρης Χριστοφόρου, ενώ ομίλησε ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο. κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και ανεγνώσθη χαιρετιστήριο μήνυμα του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. κ. Sergey Popov.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα. Mairead McGuinness (Ιρλανδία), Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, εκπρόσωποι του Πατριαρχείου Μόσχας και της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ε.Ε., ο Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Λάκης Βίγκας καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών στις Βρυξέλλες.

Τα μέλη της Δ.Σ.Ο. που συμμετείχαν: από την Ελλάδα κ.κ. Σταύρος Αραχωβίτης, Αθανάσιος Μπούρας Μάξιμος Χαρακόπουλος, από την Κύπρο κ.κ. Άγγελος Βότσης, Κώστας Κωνσταντίνου, Ηλίας Μυριάνθους και Ευανθία Σάββα, από την Αλβανία ο κ. Ευάγγελος Ντούλε, από την Εσθονία ο κ. Vladimir Velman, από την Ουγγαρία ο κ. Tamas Turgyan, από την Σουηδία ο κ. Robert Halef, από την Ουγκάντα ο κ. Theodore Ssekikubo και οι σύμβουλοι της Δ.Σ.Ο. καθ. Valery Alexeev και Δρ. Κώστας Μυγδάλης.

Μετά την τελετή εγκαινίων παρατέθηκε δεξίωση προς τιμή των προσκεκλημένων. Στη συνέχεια ακολούθησε ενημερωτική συζήτηση παρουσία των κ.κ. Ευρωβουλευτών για την δραστηριότητα της Δ.Σ.Ο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ