Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 | 2:14

Βραδιά τιμής για τον Άρχoντα Πρωτοψάλτη Χαρίλαο Ταλιαδώρο στο Βαθύ Αυλίδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου, πολιούχου Βαθέως Αυλίδος της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Θηβών και Λεβαδείας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου, τιμητική εκδήλωση για τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και Πρωτοψάλτου του Καθεδρικού Ναού τής του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης κυρίου Χαρίλαου Ταλιαδώρου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ύμνους ως επί το πλείστον σε συνθέσεις του Χαριλάου Ταλιαδώρου και απόδωσε η χορωδία «Ἐν Ψαλτηρίῳ» ὑπὸ την διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου κ. Κωνσταντίνου Μπουσδέκη και η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Αντώνη Τσαρουχά.

Επίσης πολύ τιμητική και η συμμετοχή του Άρχοντα Υμνωδού της Μ.Χ.Ε. κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου στην εκδήλωση όπου και απέδωσε ύμνους με το μοναδικό του ύφος.

Εν συνεχεία ο Ιερός ναός Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Θηβών “Ο Ευαγγελιστής Λουκάς”, απένειμαν τιμητική πλακέτα στον κ. Ταλαιδώρο για την μακρόχρονη προσφορά του στη Βυζαντινή Μουσική.

Βαθιά συγκινημένος ο “Λέων της ψαλτικής” ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους που τον τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και προσέφερε ως αντίδωρο έναν ύμνο από την Μεγάλης Τεσσαρακοστή, καθηλώνοντας με το ύφος και την τέχνη της φωνής του όλο το ακροατήριο.

Δύναμις σε ήχο Β’ και μελοποίηση Χαρίλαου Ταλιαδώρου

Από την σημερινή μεγάλη συναυλία Βυζαντινής Μουσικής προς τιμήν του μεγάλου Δασκάλου Χαρίλαου Ταλιαδώρου που πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν Αγίου Ιωάννου του Καλυβιτου στο Βαθύ Αυλίδος!!!Δύναμις σε ήχο β και μελοποίηση Χαρίλαου Ταλιαδώρου (ανέκδοτο μάθημα)!!!

Posted by Αντώνιος Τσαρουχάς on Montag, 15. Januar 2018

“Το όμμα τής καρδιάς μου” σε ήχο Πλ. του Β σε μελοποίηση Χαρίλαου Ταλιαδώρου

Από την σημερινή μεγάλη συναυλία Βυζαντινής Μουσικής προς τιμήν του μεγάλου Δασκάλου Χαρίλαου Ταλιαδώρου που πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν Αγίου Ιωάννου του Καλυβιτου στο Βαθύ Αυλίδος!!!Το όμμα τής καρδιάς μου σε ήχο πλ β και μελοποίηση Χαρίλαου Ταλιαδώρου (ανέκδοτο μάθημα)!!!

Posted by Αντώνιος Τσαρουχάς on Montag, 15. Januar 2018

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ