Τη θέση τους βρήκαν μετά από τριάντα περίπου χρόνια δύο χαμένες εικόνες οι οποίες αν και ανήκαν στη Μονή Αρκαδίου βρέθηκαν αφημένες στον Ναό του Κοιμητηρίου στο Πισκοπιανό Χερσονήσου, όπου και παρέμειναν επί σειρά ετών.

Πρόκειται για δύο εικόνες φτιαγμένες από τον Μακαριστό Επίσκοπο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Διονύσιο που απεικονίζουν τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και τον Προφήτη Δανιήλ οι οποίες αν και το 1987 βρέθηκαν, αφημένες από αγνώστους, στο Ναό του Κοιμητηρίου στο Πισκοπιανό Χερσονήσου και παρά τις διαδικασίες προς το Επισκοπιανό Συμβούλιο αλλά και την παρέμβαση των αρχών που αναζητούσαν για δύο ολόκληρα χρόνια μάταια την ιδιοκτησία τους, οι εικόνες έμειναν «ορφανές».

Ο δρόμος της επιστροφής έγινε πραγματικότητα όταν ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κκ Ευγένιος διαπίστωσε την απουσία τους από τη Μονή Αρκαδίου και άμεσα αντιλήφθηκε πως πρόκειται για τις εικόνες που βρίσκονται στο Πισκοπιανό Χερσονήσου, όπου και τις είχε δει τυχαία στη διάρκεια επίσκεψής του.

Ο Μητροπολίτης κίνησε τις αναγκαίες διαδικασίες και οι εικόνες παραδόθηκαν χθες στη Μονή Αρκαδίου βρίσκοντας ξανά τη θέση τους εκεί όπου ανήκουν.

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση επεσήμανε πως με την επιστροφή των εικόνων αποκαταστάθηκε το τέμπλο στη Μονή Αρκαδίου και πλέον η εικόνα του είναι ακριβώς όπως ήταν το 1903, αφού με την απουσία των δύο εικόνων όλα αυτά τα χρόνια το τέμπλο δεν μπορούσε να συμπληρωθεί.

Πηγή: goodnet.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: