Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 | 15:33

ΒΟΥΛΗ : Αιχμές κατά της ιεραρχίας από Δρίτσα και Φίλη που βλέπουν «παιχνιδίσματα με τη Χρυσή Αυγή»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Για ταύτιση της με την «ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή» αλλά και για άσκηση «πολιτικής κριτικής» κατηγόρησαν την Εκκλησία από του βήματος της Βουλής οι τ. υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας και Νίκος Φίλης.

Ο τ. υπουργός Ναυτιλίας μίλησε για θέσεις της Εκκλησίας με τις οποίες ταυτίζεται η Χρυσή Αυγή καλώντας τους Ιεράρχες να διαχωρίσουν τη θέση τους.

«Οι χαρακτηρισμοί ‘’παιχνιδίσματα’’ για ένα νομοθέτημα μιας κυβέρνησης ενώπιον του κοινοβουλίου δεν είναι παρά πολιτική άποψη. Σεβαστή αλλά είναι πολιτική άποψη» είπε ο κ. Δρίτσας ο οποίος χρέωσε πολιτική παρέμβαση στην Ιεραρχία εξαιτίας του ανακοινωθέντος της μέσω του οποίου ζητήθηκε η απόσυρση του νομοσχεδίου.

Δήλωσε μάλιστα ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα των Ιεραρχών να έχουν πολιτική άποψη ως απλοί πολίτες, αλλά να μην επικαλούνται την «θεόπνευση προσέγγιση».

Ο τ. υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης προχώρησε ένα βήμα περισσότερο λέγοντας «Όχι παιχνιδίσματα με τη Χρυσή Αυγή» χρησιμοποιόντας την ίδια λέξη που είχε χρησιμοποιήσει ο Αρχιεπίσκοπος για να  σχολιάσει το νομοσχέδιο.

Ο κ. Φίλης επιχείρησε να διαχωρίσει την Ιεραρχία από τους πιστούς «Η διοίκηση και όχι το σώμα της Εκκλησίας που αποτελούν τα εκατομμύρια πιστοί στη χώρα μας» είπε συγκεκριμένα, κατηγορώντας την Εκκλησία για εμπλοκή με την πολιτική.

«Η Ιεραρχία ξαναμπαίνει μπροστά. Διεκδικεί πολιτικό ρόλο. Έχει δικαίωμα; Το έχει και το διεκδικεί» είπε ο τ. υπουργός Παιδείας για να συμπληρώσει. «Όταν διεκδικείς πολιτικό ρόλο όμως θα αντιμετωπιστείς πολιτικά. Δεν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Από τη μια ένα θείο καθίδρυμα και από την άλλη μια εγκόσμια πολιτική… Αυτά είναι πλαστές διατυπώσεις».

Κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Φίλης επαναδιατύπωσε τις θέσεις του για αλλαγή των σχέσεων Εκκλησίας – κράτους εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης ζητώντας «σαφείς ρόλους Εκκλησίας και Πολιτείας» ξεκαθαρίζοντας πως «Δεν λέω διαχωρισμός – χωρισμός διότι δημιουργούνται παρεξηγήσεις».

Στην ίδια ομιλία ο κ. Φίλης άφησε αιχμές κατά τη Εκκλησίας για σχέσεις με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στην « γνωστή ευλογία περί της δεξιας του Κυρίου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ