“Βουβές” παρέμειναν οι καμπάνες του Αποστόλου Ανδρέα στην κατεχόμενη Καρπασία ανήμερα της γιορτής του, μετά την άρνηση των κατοχικών “αρχών” για τέλεση της Θείας Λειτουργίας και χειροτονία ιερέα στη βορειοανατολικότερη εκκλησία της Κύπρου.

Το αίτημα απορρίφθηκε και η χειροτονία του Τρύφωνα Παπαγιάννη πρόκειται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή στη Λευκωσία.

Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος από τη χειροτονία του ως διάκονος και έπειτα θα διακονεί στις ανάγκες του μοναστηρίου του Αποστόλου Ανδρέα και των εγκλωβισμένων, ενώ είναι εδώ και χρόνια δάσκαλος στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο.

Το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα μετρά 152 χρόνια ζωής. Μετά την τουρκική εισβολή του 1974 επιτράπηκε για πρώτη φορά στους εγκλωβισμένους της Καρπασίας να μεταβούν στο μοναστήρι και να παρακολουθήσουν τη λειτουργία, με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου, στις 30 Νοεμβρίου 1978.

Πηγή:alphanews.live

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info