Απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας σήμαναν οι καμπάνες των ναών ακριβώς στις 11 το πρωί, υπενθυμίζοντας σε όλους τη σπουδαία σημασία της διπλής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της έναρξης της ελληνικής επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821.

Από τον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών έως και το πιο απομακρυσμένο χωριό της πατρίδας, οι καμπάνες για μια ακόμη φορά έδωσαν τον τόνο του εορτασμού, σπάζοντας προς στιγμήν την θλίψη και την κατήφεια που έχει προκαλέσει ο αναγκαστικό εγκλεισμός εξαιτίας της πανδημίας.

Χρόνια πολλά Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ βοήθειά μας.

Δημοσιεύτηκε από Ιερέας Ελευθέριος Μίχος στις Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

Άργειε να 'λθη εκείνη η μέρα,Και ήταν όλα σιωπηλά,Γιατί τα 'σκιαζε η φοβέραΚαι τα πλάκωνε η σκλαβιά.(Διονύσιος Σολωμός)Ἀπολυτίκιον Ἦχος δ’.Σήμερον τῆς σωτηρίας ἡμῶν τό Κεφάλαιον, καί τοῦ ἀπ᾽ αἰῶνος Μυστηρίου ἡ φανέρωσις· ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ, Υἱός τῆς Παρθένου γίνεται, καί Γαβριήλ τὴν χάριν εὐαγγελίζεται. Διό καὶ ἡμεῖς σὺν αὐτῷ τῇ Θεοτόκῳ βοήσωμεν· Χαῖρε Κεχαριτωμένη, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ.ΚοντάκιονἮχος πλ. δ’.Τῇ ὑπερμάχῳ στρατηγῷ τά νικητήρια, ὡς λυτρωθεῖσα τῶν δεινῶν εὐχαριστήρια, ἀναγράφω σοι ἡ Πόλις σου Θεοτόκε. Ἀλλ᾽ ὡς ἔχουσα τό κράτος ἀπροσμάχητον, ἐκ παντοίων με κινδύνων ἐλευθέρωσον, ἵνα κράζω σοι· Χαῖρε νύμφη ἀνύμφευτε.

Δημοσιεύτηκε από Αμβροσιος Μαναρουλας στις Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

11η ώρα…όλοι οι κώδωνες του νησιού μας ήχησαν πανηγυρικά.Έτσι…για να μην ξεχνάμε ότι είμεθα Έλληνες και Ορθόδοξοι.

Δημοσιεύτηκε από Γεώργιος Πετράκης στις Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

ΙΕΡΟΣ ΝΑΌΣ ΑΓΙΑΣ ΣΚΈΠΗΣ. ΟΙ ΚΑΜΠΆΝΕΣ ΧΤΥΠΟΎΝ ΧΑΡΜΌΣΥΝΑ!!!ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Δημοσιεύτηκε από Simos Slatinis στις Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

Παρέλαση δεν γίνεται.. Τουλάχιστον οι καμπάνες ηχούν!!

Δημοσιεύτηκε από Μεταξια Καμπουρολια στις Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

Μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε η παρέλαση σήμερα, μπορεί να μην κυκλοφορεί άνθρωπος, όμως οι καμπάνες ηχούν ασταμάτητα και το νησί ζωντάνεψε ❤ αθάνατη Ελλάδα…χρόνια πολλά Έλληνες όλου του κόσμου..

Δημοσιεύτηκε από Νάρη Χριστίνα στις Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

Σήμερα στην Χάρη της Παναγίας μας οι Καμπάνες όλων των Εκκλησιών ηχούν χαρμόσυνα!!Το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ας δώσει Ελπίδα,και Δύναμη σε όλους τους Έλληνες.Η ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΕΙ ΑΠΌ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟ.

Δημοσιεύτηκε από Ρουλα Βελ στις Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

Έτσι έπρεπε να χτυπάνε η καμπάνες σήμερα από την Κεφαλλονιά στην Παναγία της Σάμης!! Χρόνια πολλά αχ ρε κουνιαδε είσαι άξιος…

Δημοσιεύτηκε από Konstantina Koromila στις Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

Οι καμπάνες χτυπούν εορταστικά στη Λιβαδειά!

Δημοσιεύτηκε από Mairi Stathouli στις Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

Οι καμπάνες χτυπούν εορταστικά στη Λιβαδειά!

Δημοσιεύτηκε από Mairi Stathouli στις Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

Χρονια πολλα!!Η μητερα συγκινημενη..απο τον υμνο..Την ωρα που χτυπουν οι καμπανες της ενοριας μας Παναγια Ευαγγελιστρια.

Δημοσιεύτηκε από Markella Kouneli στις Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

Ετικέτες: