Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Καλαμάτα η πρώτη μέρα του Νέου Χρόνου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την καθιερωμένη Δοξολογία για το Νέο Έτος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, παρουσία των τοπικών Αρχών, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

Στη συνέχεια ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Μητροπολιτικού Ναού και ευχήθηκε για το νέο έτος στους ιερείς και σε όσους διακονούν σε αυτόν.

Ακολούθως ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και ευχήθηκε σε όλους για ευλογημένο κι ευτυχές νέο έτος με υγεία, τονίζοντας ότι η κρίση και οι όποιες δοκιμασίες με υπομονή, αγάπη και αλληλεγγύη θα ξεπεραστούν.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Π. Κοζομπόλη, Π. Κωνσταντινέας και Δ. Κουκούτσης, οι Αντιπεριφερειάρχες Ελ. Αλειφέρη και Π. Μαντάς, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας Σμήναρχος Κ. Χίνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας Ταξίαρχος Στ. Τουφεξής, ο κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας Πλοίαρχος Π. Μποτίνης, Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Φωτογραφίες – Βίντεο: Γιώργος Τσερεφός

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: