Θεία Λειτουργία και λιτανεία με πιστούς που κρατούσαν βάγια, παρά τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας που απαγορεύουν τον εκκλησιασμό των πιστών λόγω κορωνοϊού, τέλεσε χθες στο ναό των Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα ο Μητροπολίτης Μόρφου.

Σύμφωνα με την Cyprustimes, o κ. Νεόφυτος που τέλεσε την λειτουργία για την Κυριακή των Βαΐων, επέτρεψε την παρουσία των πιστών.

Μάλιστα σε αιφνιδιαστικό έλεγχο της Αστυνομίας, ο Μητροπολίτης κάλεσε τους αστυνομικούς να επιλέξουν εάν θα εφαρμόσουν το νόμο του κράτους ή το νόμο του Χριστού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος στο κήρυγμα του.

«Ενώ ελέγαμε το Ευαγγέλιο εισέβαλαν μερικοί ευλαβέστατοι, μάλλον ασεβέστατοι αστυνομικοί…» είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μόρφου.

Μάλιστα ο κ. Νεόφυτος τόνισε ότι θαυμάζει τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ διότι δεν έκλεισε τους ναούς, εν μέσω πανηδμίας.

Τόνισε πως “όταν σήμερα κλείνουμε τις εκκλησίες, απαγορεύουμε την θεία κοινωνία και τρομάζουμε τον κόσμο, είναι σα να κλείνουμε τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία”.

Κατά την έφοδο της Αστυνομίας, εντός του ναού εντοπίστηκαν 10 άτομα. Οι 7 φαίνεται ότι υπάκουσαν στις συστάσεις της Αστυνομίας και αναχώρησαν ενώ οι άλλοι τρεις προτίμησαν να παραμείνουν στο ναό και έλαβαν εξώδικο πρόστιμο 300 ευρώ.

Ετικέτες: