Δε, 15/07/24 | 4:42

Βιβλιοπαρουσίαση “Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας “Γιορτές Αγίου Κοσμά Αιτωλού”, έλαβε χωρα η παρουσίαση του βιβλίου του Πρωτ. Σπυρίδωνος Λόντου “Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας”, στον προαύλιο χώρο του Ναού, παρουσία του Επισκόπου Ευκαρπίας κ. Ιεροθέου, κληρικών, του Δημάρχου Θέρμου κ. Σπύρου Κωνσταντάρα, του πρώην Δημάρχου κ. Πορφύρη, μελών του Δημοτ. Συμβουλίου και πλήθους κοσμου.

Συντονιστής της παρουσίασης ηταν ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ράπτης, Γεν.Αρχ. Επίτροπος Παμφίας και Προϊστάμενος του Ι.Ναού και εισηγητές ο Πρωτoπρεσβύτερος Βασίλειος Καλλιακμάνης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και η κα Μαρία Ράπτη, Καθηγήτρια και Δ/ντρια της Ανώτατης Εκκλ.Ακαδημίας “Βελλάς” Ιωαννίνων.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ιστορικά στοιχεία για την περιοχή, την Ιερά Μητρόπολη και τον πρώτο Ναό (1845-1847), πλήρης αναλυση της αρχιτεκτονικής, του ζωγραφικού διακοσμου και των θαυμασιων ξυλογλυπτων του σημερινού Ναού (1880), αρχειακά εγγραφα, κατάλογος Ιερέων και συνεργατών, το πνευματικό κέντρο, και το, εντός αυτού, Μουσείο με τα κειμήλια του.

Ο συγγραφέας στο τέλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμά για την ευλογία του στην έκδοση, τον Δήμο Θέρμου και προσωπικά τον Δήμαρχο για την ανάληψη των εξόδων έκδοσης του πονήματος απο το Δήμο, τον π. Θεόκλητο για την ανάθεση της συγγραφής και την παροχή ολων των εγγράφων του Ναού και όλους τους παρευρισκόμενους. Στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκε και ο επι σειρά ετών ιεροψαλτης του Ναού Κωνστ. Καμζέλας για την προσφορά του στο Ναό αλλά και για την αναδειξη Ιεροψαλτών απο τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Θέρμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ