Του Αναστάσιου Βόπη – Για το Orthodoxia.info

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής 01 Ιουλίου 2018, η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Ηλιουπόλεως, επί τη ευκαιρία της εορτής των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Στην Θεια Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ηλιουπόλεως και προϊστάμενο του Ναού π. Ευθύμιο Κερμελή τους ιερείς του ναού, αλλά και άλλων όμορων ενοριών.

Τους ύμνους της εορτής απέδωσε θαυμάσια πολυμελής Βυζαντινός Χορός νέων, υπό την διεύθυνση των κυρίων Εμμανουήλ Πασσιά και Σωτηρίου Κουτσούρη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Δαμασκηνός ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στον Βίο αλλά και στον μαρτυρικό θάνατο των Αγίων Αναργύρων και μεταξύ άλλων τόνισε «Πρέπει να ομολογήσουμε ότι όλοι μας σήμερα υποφέρουμε στην ζωή μας από διάφορα παθήματα, διάφορες δυσκολίες, διάφορα βάσανα, που μας κάνουν συχνά να γονατίζουμε και να μην βρίσκουμε την δύναμη να νικήσουμε και χρειαζόμαστε την βοήθεια και τη χάρη του Θεού, αλλά και των Αγίων».

Συνεχίζοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε «Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή όπου ας μην κρυβόμαστε οι άρχοντές μας είναι χωρίς Θεό. Προσπαθούν να πάρουν απόφαση να χωριστεί η Εκκλησία από το Έθνος, θέλοντας έτσι να φύγει ο Χριστός από κοντά μας γιατί νομίζουμε πως ότι θέλουμε μπορούμε να κάνουμε».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε όλους τους παριστάμενους να προσπαθήσουν να είναι κοντά στο Χριστό λέγοντας «Μόνο όταν ο Χριστός είναι μαζί μας μπορούμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες, να νικήσουμε και να κερδίσουμε την ζωή στον κόσμο αυτό, αλλά προπάντων να κερδίσουμε την αιώνιο ζωή της Βασιλείας των Ουρανών».

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.