Διεκόπη για τις 23 Μαρτίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση του Βατοπαιδίου προκειμένου να οριστεί άλλη δικαστική αίθουσα, μεγαλύτερης χωρητικότητας για τους 13 κατηγορουμένους –έχει αποβιώσει μία εκ των κατηγορουμένων- και οι συνήγοροί τους.

Με την έναρξη της διαδικασίας δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής το ελληνικό Δημόσιο το οποίο σύμφωνα με τους συνηγόρους του, διεκδικεί ποσό 234 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφεραν, το παραπάνω ποσό αφορά τις πραγματικές αξίες των συνολικά 76 ακινήτων που έδωσε το Δημόσιο για να παραλάβει τη λίμνη Βιστωνίδα, ενώ στο κατηγορητήριο η αξία με βάση τις τιμές των ΔΟΥ προσδιορίζεται στα 61 εκατ. ευρώ. Το Δημόσιο πλην της περιουσιακής του ζημίας διεκδικεί επίσης και ποσό 1,8 εκατ. ευρώ “εις ολόκληρον” για την ηθική βλάβη που υπέστη από τις πράξεις των κατηγορουμένων”.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου ανέφεραν ότι έχουν κατατεθεί 28 αγωγές, με τις οποίες το Δημόσιο αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής επί της λίμνης, ενώ ζητεί και την ακυρότητα των πράξεων ανταλλαγών. Για αρκετές από αυτές έχουν εκδοθεί ήδη πρωτόδικες αποφάσεις και εκκρεμούν οι εφετειακές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα ξεκινά η δίκη Εφραίμ – Αρσενίου για την Βιστωνίδα

Ετικέτες: