Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:46

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Καλοπληρωμένα άρθρα και μαύρη προπαγάνδα από τη Ρωσία για το ουκρανικό (video)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος Σαφές μήνυμα προς τη Ρωσία πως δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει απέναντι στις πιέσεις για το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα έστειλε χθες το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Ομογένειας της Πόλης για την συμπλήρωση 150 ετών από την ίδρυση της Κοινότητας Φερικόϊ ξεκαθάρισε πως τα προνόμια του Οικουμενικού Πατριαρχείου εδράζονται σε αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων και είναι δεσμευτικά για όλους στην Ορθοδοξία.

«Είτε αρέσει στους αδελφούς μας τους Ρώσους είτε δεν αρέσει, αργά η γρήγορα θα ακολουθήσουν την λύση που θα δώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο διότι δεν έχουν άλλη επιλογή» είπε με νόημα ο Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος δεν παρέλειψε να πει προς τους Ρωμιούς της Πόλης πως είναι ενήμερος για τα «καλοπληρωμένα άρθρα» και την «μαύρη προπαγάνδα» από την ρωσική πλευρά τα οποία χτυπούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Όπως όμως σημείωσε χαμογελώντας: «Ο Θεός μας έδωσε δυο αυτιά, το ένα από εδώ και το άλλο από εκεί…».

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο Οικουμενικός Πατριάρχης «σηκώνει το γάντι» που έριξε η Μόσχα με αφορμή το ουκρανικό ζήτημα λέγοντας πως «Δεν ανέχονται οι αδερφοί μας οι Σλάβοι το προβάδισμα που έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Γένος μας, μέσα στην Ορθοδοξία».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο παραπάνω βίντεο

ΠΗΓΗ VIDEO: FB/Giannis Demirtzoglou

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ