Παρουσία δεκάδων Χανιωτισσών και Χανιωτών, σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η χειροτονία του εψηφισμένου επισκόπου Δορυλαίου, Δαμασκηνού.
Ο δεύτερος σε μέγεθος ναός της Κωνσταντινούπολης, ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος, γέμισε από κλήρο και λαό, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης, ο πρώην υπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η πρώην βουλευτής Χανίων Λίτσα Κουρουπάκη καθώς και πολλοί φίλοι, συνεργάτες και συγχωριανοί του από τον Πλατανιά Κυδωνίας Χανίων.

Με θερμά λόγια για τον επίσκοπο Δορυλαίου Δαμασκηνό, αναφέρθηκε ο πατριάρχης Βαρθολομαίος. Εξερχόμενος του ναού και κατευθυνόμενος προς την παράπλευρη αίθουσα όπου μίλησε ο κ. Δαμασκηνός, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κληθείς από δημοσιογράφους των Χανίων να σχολιάσει τη χειροτονία του Επισκόπου Δορυλαίου, είπε: «Οχι μόνον εσείς στην Κρήτη αλλά και εμείς στο Πατριαρχείο δώσαμε στην Εκκλησία ένα άξιο κατά πάντα Επίσκοπο, ο οποίος θα ευαρεστήσει Θεόν και ανθρώποις. Να μας ζήσει».

Δημοσιεύτηκε από ΧΑΝΙΑ LIVE TV στις Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

Τη μεγάλη του χαρά, για τη χειροτονία Δαμασκηνού, εξέφρασε σε δήλωσή του, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, σημειώνοντας τα εξής: «Δεν μπορώ να μην εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά γιατί έγινε η χειροτονία του και μάλιστα στην Κωνσταντινούπολη από τον Πατριάρχη μας. Να είναι πολύχρονος και να είναι πολύ ευλογημένος και να ακολουθήσει ωραία και πολύ ευλογημένη πορεία».

Δημοσιεύτηκε από ΧΑΝΙΑ LIVE TV στις Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

Πηγή: Hania.news

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: