Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 | 14:34

Εκκλησία της Ρωσίας: Καταδικάζει τα εγκλήματα εναντίον Ασσυρίων Χριστιανών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η Ορθόδοξος Εκκλησία της Ρωσίας υψώνει τη φωνή της εξαιτίας των ἐν εξελίξει τραγικών συμβάντων στα κατοικούμενα από τους Ασσυρίους χριστιανούς εδάφη στη Βόρειο Ανατολική Συρία.

Τον Οκτώβριο 2014, εξτρεμιστές απήγαγαν τρεις χριστιανούς από το χωριό των ασσυρίων Tel Tamar. Ἐνοπλοι μαχητές της τρομοκρατικής οργανώσεως τιτλοφορουμένης «Ισλαμικό κράτος» στις 23 Φεβρουαρίου 2015 εξαπέλυσαν επίθεση κατά των χριστιανικών χωριών στην όχθη του ποταμού Καμπούρ. Εισβάλλοντας στα χωριά, οι εξτρεμιστές προέβησαν σε στυγερές κτηνωδίες σε βάρος των χριστιανών. Οι μαχητές συνέλαβαν ομήρους τους πλέον από εκατό Ασσυρίους και έκαψαν τουλάχιστον τέσσερις εκκλησίες σε διαφορετικά χωριά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιχμάλωτοι μεταφέρθηκαν στα βουνά Abdul Aziz. Περισσότερες από 500 χριστιανικές οικογένειες φυγάδευσαν σε πλησιέστερες πόλεις Χασάκε και Καμυσλί. Οι πρόσφυγες δεν πρόλαβαν να πάρουν μαζί τους ούτε τα απαραίτητα.

Η πλέον απροστάτευτη ομάδα έναντι της απειλής του εξτρεμισμού είναι οι χριστιανοί. Ομάδες μαχητών ως σκοπό τους έχουν την πλήρη εξάλειψη του χριστιανισμού από τα ελεγχόμενα από αυτούς εδάφη. Προκειμένου να τον πετύχουν, καταφεύγουν στην τρομοκρατία, στις αποτρόπαιες εκτελέσεις, τις απαγωγές, τις βεβηλώσεις των ιερών και των οσίων και την καταστροφή των Ιερών Ναών. Με κάλυμμα τα ισλαμικά συνθήματα, αποπειρώνται να εξαφανίσουν πλήρως τη χριστιανική παρουσία στην περιοχή. Θα είναι μη αναστρέψιμες οι συνέπειες τοιαύτης καταστροφής.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας καταδικάζει εντόνως τις βαρβαρικές πράξεις βίας σε βάρος των χριστιανών. Συνεχίζουμε να απευθύνουμε εκκλήσεις προς κάθε πολιτικό ηγέτη του κόσμου και τους διεθνείς οργανισμούς για να προστατεύσουν τους υπό δίωξη χριστιανούς. Είναι ανάγκη να τερματισθεί άμεσα η τρομοκρατία και να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των χριστιανικών πληθυσμών κατοικούντων εδώ και δυο και πλέον χιλιετίες στη βιβλική περιοχή της Μέσης Ανατολής καθώς και λοιπών θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας προς τους εμπερίστατους ἐν Χριστῳ αδελφούς και αδελφές μας και ελπίζουμε ότι το διεθνές κοινό τελικά θα στρέψει το βλέμμα του και θα δει τις παρανομίες και θα λάβει άμεσα μέτρα προστασίας των υπό δίωξη χριστιανών.

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Τύπου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ