Το πρωί του Μ. Σαββάτου, 15ης Απριλίου 2017, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ετέλεσε τις βαπτίσεις εξήντα πέντε γηγενών όλων των ηλικιών, προερχομένων από τις τρεις Ενοριακές Κοινότητες του Pointe-Noire, στο υπαίθριο βαπτιστήριο του υπό ανέγερσιν Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου της ιδίας πόλεως.

Αμέσως μετά ανεχώρησε αεροπορικώς για την πρωτεύουσα Μπραζαβίλ, οπού ετέλεσε τις βαπτίσεις ακόμη δώδεκα αδελφών στο βαπτιστήριο του Ενοριακού Αναστάσεως του Κυρίου.

Απευθυνόμενος σε όλους τους νεοφύτους χριστιανούς ο Θεοφιλέστατος ωμίλησε περί του ιερού Μυστηρίου του Αγίου Βαπτίσματος και περί της ορθοδόξου πίστεως. Επίσης, εξέφρασε την χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την ένταξή τους σε Αυτήν, προτρέποντας όλους να καταστούν πιστά, ευσεβή και έντιμα μέλη Της.

Ο Επίσκοπος παρέμεινε στην πρωτεύουσα του Κονγκό για τον εορτασμό της Αναστάσεως του Κυρίου στην ομώνυμη Ενοριακή Κοινότητα.

Εκ της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: