Εικόνες ξένες προς τον πανεπιστημιακό χώρο αντίκρισαν φοιτητές και διδάσκοντες στο Α΄ αμφιθέατρο της θεολογικής σχολής του Α.Π.Θ.

Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα σε όλους σχεδόν τους τοίχους του αμφιθεάτρου θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εκφράσουν την αντίθεση τους στους θεολογικούς διαλόγους, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και το ορθόδοξο κέντρο του Σαμπεζύ.

Στα συνθήματα κυριαρχούν τα αναθέματα και οι βωμολοχίες αλλά και οι μεγάλοι σταυροί. Από την οργή των ζηλωτών που φαίνεται πως κρύβονται πίσω από την πράξη αυτή δεν γλίτωσε ούτε και ο μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης.

Οι πράξεις αυτές δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για την ανάπτυξη του θρησκευτικού φονταμενταλισμού και στις τάξεις των ορθοδόξων, σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη όπου στις γειτονικές χώρες ο μουσουλμανικός φονταμενταλισμός έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από τον πρόεδρο του τμήματος, καθηγητή κ. Χρυσόστομο Σταμούλη στην προσωπική του σελίδα σε κοινωνικό δίκτυο.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: