Την εορτή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Αποστόλων των Σλάβων, τίμησαν στην φερώνυμη Ενορία της Οστάνδης κληρικοί και λαϊκοί.

Στη Θεία Λειτουργία, η οποία πραγματοποιήθηκε στον νέο Ιερό Ναό που απέκτησε η Ενορία, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο τέλος της Θείας Ευχαριστίας και αφού εψάλει το Χριστός Ανέστη σε πολλές γλώσσες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ομίλησε περί του βίου των Αγίων και ευχαρίστησε των Ιερατικώς Προϊστάμενο Πρωτοπρεσβύτερο Βερνάρδο Peckstadt για την οργάνωση της εορτής, τους λοιπούς κληρικούς για την παρουσία τους στη ιερά πανήγυρη, καθώς και όλους τους πιστούς οι οποίοι τίμησαν τους Αγίους με την παρουσία τους.

Επίσης παρουσίασε τον μελλοντικό εφημέριο της ενορίας, Διάκονο Λεωνίδα D’hoe, ο οποίος θα χειροτονηθεί πρεσβύτερος στις 23 Μαΐου 2015 στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μπρύζ (Brugge).

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info