Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 16:00

Α’ Σύναξη του Ιερού Κλήρου της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων & Μ. Βρετανίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στις εγκαταστάσεις του Καθεδρικού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Νοτιοανατολικού Λονδίνου πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη σύναξη των κληρικών της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων υπό την ποιμαντική και πνευματική φροντίδα του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Νικήτα συμπαραστατούμενου υπό του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκελλεύοντος Επισκόπου Τροπαίου κ. Αθανασίου.

Μετά την εναρκτήρια δέηση ο Επίσκοπος Τροπαίου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και καλωσόρισε τους ιερείς που έσπευσαν να συμμετάσχουν στην σύναξη από όλα τα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην εισήγησή του ο αρχιεπίσκοπος Θυατείρων ανέλυσε διεξοδικά ποιμαντικά, διοικητικά και λειτουργικά θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπής και είναι σε αρμονία με το Τυπικό της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως. Ακολούθησε συζήτηση και ανάλυση όλων των επί μέρους θεμάτων στην οποία είχαν την ευκαιρία όλοι οι ιερείς να λάβουν το λόγο και να θέσουν τα ερωτήματά τους.

Οι εργασίες της Συνάξεως ολοκληρώθηκαν με γεύμα, ευγενική προσφορά της φιλοξενούσης κοινότητας υπό την μέριμνα του Προϊσταμένου αυτής Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Περσόπουλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ