Πε, 13/06/24 | 1:41

Αφιερωμένη στον Άγιο νεομάρτυρα Νικόλαο η Ιερατική Σύναξη στα Καλάβρυτα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες», έπειτα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους ιερείς για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή του, τους γνωστοποίησε πως συνεκάλεσε τη σημερινή ιερατική σύναξη με σκοπό την ανάδειξη ενός θαυματουργού Αγίου, αγνώστου στους πολλούς, που έχει όμως τόσο συχνή «παρουσία» και στην Αχαΐα. Πρόκειται για τον Άγιο Νικόλαο τον εν Βουνένοις, του οποίου η μνήμη τιμάται στις 9 Μαΐου και στον οποίο είναι αφιερωμένα δεκαεπτά εκκλησάκια σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα, ενώ Ιερά Λείψανά του υπάρχουν στις Ιερές Μονές Μεγάλου Σπηλαίου, Αγίας Λαύρας και Παμμεγίστων Ταξιαρχών καθώς και στο Επισκοπείο Αιγίου!

Αρχικά, ο Σεβασμιώτατος κατέθεσε στους ιερείς την προσωπική του εμπειρία, καθώς, όπως έκανε γνωστό, δεν γνώριζε για τον Άγιο Νικόλαο τον εν Βουνένοις και μία σειρά από συγκυρίες τον οδήγησαν σε αυτόν, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε θαύματα του Αγίου.

Ακολούθως μίλησε για το θαυματουργό υγρό – αίμα του Αγίου Νικολάου, το οποίο αντλείται μέσα από το δέντρο όπου ο Άγιος δέθηκε και σκοτώθηκε από τους Αβάρους τον 10ο μ.Χ. αιώνα. Το κόκκινο αυτό υγρό αρχίζει να τρέχει το απόγευμα της 8ης Μαΐου, παραμονή της μνήμης του Αγίου, και συνεχίζει τη θαυμαστή εμφάνισή του μέχρι το πρωί της εορτής του. Κι αν υπάρχουν ακόμη κάποιοι που δυσπιστούν, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι από αναλύσεις που έχουν γίνει από το Χημείο του Κράτους προέκυψε ότι πρόκειται για ένα υγρό που εμπεριέχει αίμα!

Τέλος, έκανε γνωστό πως μέσα στον προσεχή μήνα η Ιερά Μητρόπολη έχει προγραμματίσει να τελεστούν Θείες Λειτουργίες σε όλα τα εκκλησάκια, τόσο κατά την ημέρα της μνήμης του όσο και κάποιες άλλες ημέρες (πριν και μετά την 9η Μαΐου), ζητώντας από τους ιερείς να ενημερώσουν τις ενορίες τους για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή τους σε αυτές.

«Έβαλα πλώρη στην τελευταία στροφή τής Διακονίας μου να τον κάνουμε γνωστό. Γι’ αυτό και σας ζητώ να τον αγαπήσετε, να βάλετε και αυτόν στην καρδιά σας! Επιθυμία μου είναι να ακούσει και να μάθει ο κόσμος για τον Άγιο Νικόλαο τον Νεομάρτυρα, διότι είναι μία δύναμις, μία πραγματική ευλογία Θεού!», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ