Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 1:36

Αφιερωμένη στην Μακεδονία, την προσφυγιά & την ξενιτιά η συναυλία της μητρόπολης Ν. Κρήνης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σοφία Καρεκλά Αγαπημένα τραγούδια «της προσφυγιάς, της ξενιτιάς, του πόνου και της Ρωμιοσύνης» πλημμύρισαν την κατάμεστη Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το βράδυ της Τετάρτης στη συναυλία που διοργανώθηκε από την μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO | Αφιερωμένη στην Μακεδονία, την προσφυγιά & την ξενιτιά η συναυλία της μητρόπολης Ν. Κρήνης

Στο πλαίσιο των Δ’ Ευγενείων προς τιμήν του εορτασμού του πολιούχου της Καλαμαριάς αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου, η μητρόπολη Νέας Κρήνης πραγματοποίησε μια εξαιρετική συναυλία με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Τα τραγούδια που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας είχαν ως θέμα τους τις αλησμόνητες πατρίδες, τον ξεριζωμό, την προσφυγιά, την ξενιτιά και την αγάπη προς την πατρίδα.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO | Αφιερωμένη στην Μακεδονία, την προσφυγιά & την ξενιτιά η συναυλία της μητρόπολης Ν. Κρήνης

Στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της συναυλίας, ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος δήλωσε ότι η συναυλία είναι αφιερωμένη στην Μακεδονία. «Τούτη την ώρα κρίνεται στο Κοινοβούλιο η τύχη της Μακεδονίας. Ό,τι κι αν ψηφίσουν οι βουλευτές, για εμάς η Μακεδονία ήταν είναι και θα είναι ελληνική», είπε χαρακτηριστικά. Την αφιέρωσε, επίσης, στον μακαριστό μητροπολίτης Σιατίστης κυρό Παύλο, «αυτόν τον μεγάλο εκκλησιαστικό άνδρα», όπως τον χαρακτήρισε συγκεκριμένα.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO | Αφιερωμένη στην Μακεδονία, την προσφυγιά & την ξενιτιά η συναυλία της μητρόπολης Ν. Κρήνης

Ακόμη, ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης μίλησε για την τιμή που αποδίδουν ανά τους αιώνες οι Πόντιοι στον άγιο Ευγένιο. «Θέλησα αυτόν τον θησαυρό που κατείχαν οι Πόντιοι αδερφοί μας στην Καλαμαριά να τον παρουσιάσω σε όλους και να προσδώσω ιδιαίτερη τιμή στον άγιο», ανέφερε.

Ο κ. Ιουστίνος ευχαρίστησε όλους όσοι βοηθούν στο έργο της ανάδειξης του αγίου Ευγενίου και στη διοργάνωση των Ευγενείων και εξέφρασε το όραμά του να χτισθεί ναός στην Καλαμαριά προς τιμήν του αγίου Ευγενίου.

Στη συναυλία, που ξεσήκωσε το θερμό χειροκρότημα του κοινού, συμμετείχαν οι δημοφιλείς καλλιτέχνες Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Μποτέλλη, Μανώλης Χατζημανώλης και Έλσα Μουρατίδου. Τα κείμενα απήγγειλε με την ιδιαίτερη φωνή και αισθαντικότητά της η ηθοποιός Μελίνα Μποτέλλη. Συμμετείχαν, ακόμη, η Νεανική Χορωδία και Ορχήστρα της μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς υπό τη διεύθυνση του πρωτοπρεσβύτερου π. Θεόδωρου Τσαμπατζίδη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ